Halušky sa dajú pripravovať na mnoho spôsobov, ale napríklad tieto sa perfektne hodia do kuracej polievky. Stačí si vopred pripraviť vývar z kurčaťa, koreňovú zeleninu, obľúbené korenie a potom už len pridať knedličky.
Ingrediencie:
- 3 veľké vajcia
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 3 lyžice mlieka
Postup:
- V strednej miske našľaháme vajcia s mliekom.
- Potom po častiach pridávame múku a vždy dôkladne rozmiešame.
- Spracujeme všetku múku tak, aby bolo cesto pekne husté, ale zároveň vlhké.
- Pripravíme si hrniec plný vody a privedieme do varu.
- Akonáhle sa voda začne variť, začneme tvoriť pomocou lyžičky malé knedličky.
- Keď máme celé cesto spracované, znížime teplotu, zakryjeme hrniec pokrievkou a varíme 15 až 20 minút.
- Potom už len stačí halušky precediť a máme hotovo.