Vaječné halušky

Vaječné halušky

Halušky sa dajú pripravovať na mnoho spôsobov, ale napríklad tieto sa perfektne hodia do kuracej polievky. Stačí si vopred pripraviť vývar z kurčaťa, koreňovú zeleninu, obľúbené korenie a potom už len pridať knedličky.

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 3 lyžice mlieka

Postup:

  • V strednej miske našľaháme vajcia s mliekom.
  • Potom po častiach pridávame múku a vždy dôkladne rozmiešame.
  • Spracujeme všetku múku tak, aby bolo cesto pekne husté, ale zároveň vlhké.
  • Pripravíme si hrniec plný vody a privedieme do varu.
  • Akonáhle sa voda začne variť, začneme tvoriť pomocou lyžičky malé knedličky.
  • Keď máme celé cesto spracované, znížime teplotu, zakryjeme hrniec pokrievkou a varíme 15 až 20 minút.
  • Potom už len stačí halušky precediť a máme hotovo.
Knedličky z vajec k mäsovému sosu.
Zdroj: https://www.wordsofdeliciousness.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.