Tiež slaný koláč s vajcami môžete vychutnávať teplý alebo už vychladnutý, skvelé sú obe varianty. Príprava je rýchla (aj keď to tak nevyzerá), koláč vonia jarou, a tak si naozaj pochutnáte.
Budete potrebovať:
- balíček lístkového cesta alebo rovnaké množstvo cesta vyrobeného doma
- 200 gramov syra s bielou plesňou (Hermelín, Brie, Camembert a podobne)
- 250 gramov hustej kyslej smotany
- čerstvé špenátové alebo mladé púpavové listy
- čerstvé klíčky cesnaku, ak ich nezoženiete, zoberte za vďaku jarnou cibuľkou
- 5 vajec uvarených natvrdo
- 2 vajcia čerstvé
Postup prípravy:
- Listové cesto rozvaľkajte na papieri na pečenie a aj s papierom vložte do formy.
- Na niekoľkých miestach cesto prepichnite vidličkou.
- Na cesto rozložte špenát, plátky syra a vajec, osoľte a okoreňte.
- Vajíčka ozdobte výhonkami cesnaku alebo štipkou nakrájanej jarnej cibuľky.
- Všetko prelejte zmesou z kyslej smotany, surových vajec a dochuťte bylinkovou soľou.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút.