Vajíčka z veľkonočného korbáča v aspikovom prelive

Vajíčka z veľkonočného korbáča v aspikovom prelive

Varené veľkonočné vajcia najlepšie spracujete práve v aspiku! Stačí doplniť zeleninou, poprípade syrom alebo údeninou, a zaliať želatínou!

Ingrediencie

  • 100 g sterilizovaného hrášku
  • 100 g uvarenej mrkvy
  • 100 g uvarených zelených fazuliek
  • 1 paprika
  • 3 vajcia natvrdo
  • 1 balenie želatíny
  • zeleninový vývar
  • soľ, korenie

POSTUP

  1. V studenej vode pripravte podľa návodu želatínu.
  2. Ohrejte zeleninový vývar a dochuťte ho soľou a korením.
  3. Želatínu zmiešajte s vývarom.
  4. Do pripravených misiek či formičiek na aspik vložte zeleninu a na pol rozkrojené vajcia natvrdo.
  5. Následne formičky zalejte aspikom a dajte stuhnúť do chladničky aspoň na dobu 3 hodín.

Veľkonočné vajcia v aspiku servírujte s chrumkavým čerstvým pečivom.

Polovky vajíčok so zeleninou zaliate v rôsole
zdroj: meilleurduchef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.