Varené veľkonočné vajcia najlepšie spracujete práve v aspiku! Stačí doplniť zeleninou, poprípade syrom alebo údeninou, a zaliať želatínou!
Ingrediencie
- 100 g sterilizovaného hrášku
- 100 g uvarenej mrkvy
- 100 g uvarených zelených fazuliek
- 1 paprika
- 3 vajcia natvrdo
- 1 balenie želatíny
- zeleninový vývar
- soľ, korenie
POSTUP
- V studenej vode pripravte podľa návodu želatínu.
- Ohrejte zeleninový vývar a dochuťte ho soľou a korením.
- Želatínu zmiešajte s vývarom.
- Do pripravených misiek či formičiek na aspik vložte zeleninu a na pol rozkrojené vajcia natvrdo.
- Následne formičky zalejte aspikom a dajte stuhnúť do chladničky aspoň na dobu 3 hodín.
Veľkonočné vajcia v aspiku servírujte s chrumkavým čerstvým pečivom.