Vajíčková nátierka s domácou majonézou

Vajíčková nátierka s domácou majonézou

Osviežujúca letná nátierka by mala obsahovať len samé chutné suroviny, ktoré osviežia, pohladia chuťové poháriky a nebudú nijako ťažké pre naše zažívanie.

Ingrediencie:

  • 6 hrnčekov vody
  • 2 lyžice + 1/2 lyžičky soli
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 1/2 hrnčeka bieleho octu
  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka majonézy
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžička červeného vínneho octu
  • 1 lyžička štipľavej omáčky
  • 1 lyžička nakrájané čerstvé pažítky
  • 1/2 lyžičky hrubo mletého čierneho korenia

Postup:

  • Pripravíme si veľkú misku, naplníme ju ľadom a studenou vodou.
  • Do hlbokého hrnca nalejeme 6 hrnčekov vody a 2 lyžice soli. Nastavíme vyššiu teplotu a privedieme do varu.
  • Vhodíme zeler a varíme 2 minúty. Vyberieme von a hneď ponoríme do ľadového kúpeľa.
  • Vyberieme a pomocou škrabky očistíme vonkajšiu vrstvu zeleru.
  • Prilejeme do hrnca s horúcou vodou ocot a necháme znova variť.
  • Vložíme vajcia a varíme ich po dobu 8 minút.
  • Rovnako ich vyberieme z hrnca a ponoríme do misy s ľadovou vodou.
  • Akonáhle sú vajcia dostatočne ochladené, tak ich olúpeme a oddelíme bielky od žĺtkov.
  • Bielky nakrájame na jemné kocky a dáme bokom.
  • Žĺtky dáme do misky a vidličkou roztlačíme. Pridáme majonézu, horčicu, ocot z červeného vína a štipľavú omáčku.
  • Zeler nakrájame na menšie kúsky a polovicu vhodíme k žĺtkom.
  • Vmiešame ešte pažítku, čierne korenie a 1/2 lyžičky soli, premiešame a máme hotovo.
  • Nakrájané bielky a zvyšný zeler použijeme na ozdobu.
Zmes na chlieb s vajíčkom a doma vyrobenou majonézou.
Zdroj: https://www.epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.