Vajíčková nátierka s papričkou jalapeno

Vajíčková nátierka s papričkou jalapeno

Ak ste až doteraz fandili iba kôprovej omáčke, potom si túto jednoduchú nátierku z kôpru zamilujete. Má zaujímavú chuť, je pikantná a rozhodne sa hneď tak neprajú. Navyše to nemusí byť len nátierka, ale poslúži pokojne aj ako ľahký šalát.

Ingrediencie:

  • 10 vajec
  • 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
  • 1 malá červená cibuľa
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 1 paprička Jalapeno
  • 4 polievkové lyžice čerstvého kôpru
  • Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • Štipka mletého štvorfarebného korenia (kto nemá, môže dať čierny)
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Vajcia uvaríme natvrdo, zbavíme škrupiny a nakrájame na kocky.
  • Cibuľu ošúpeme a spolu s řapíkatým zelerom, papričkou a kôprom nakrájame na veľmi jemné kúsky.
  • Všetky nakrájané ingrediencie dáme do stredne veľkej misy, pridáme grécky jogurt, horčicu, cesnak a premiešame.
  • Nakoniec ešte osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
  • Podávame s opečeným chlebom, čerstvým pečivom alebo na slaných sušienkach.
  • Táto nátierka skvele chutí aj keď sa servíruje napríklad na ľadovom šaláte a len tak si k nej človek prikusuje čerstvý chlieb, čo oceníte vo chvíli, keď nemáte čas si ju namazať na čokoľvek.
Nátierka z kôpru a vajec.
Zdroj: https://www.tippsinthekitch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.