Vajíčková nátierka s zelerom a cesnakom

Vajíčková nátierka s zelerom a cesnakom

Pre každého, kto má rád vaječný šalát je táto nátierka veľkou výzvou. Má totiž konzistenciu podobnú šalátu, ale inak je ľahko roztierateľná, chutná a rýchla.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia natvrdo
  • 2 lyžice gréckeho jogurtu
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 menší zväzok pažítky
  • 1 lyžička šťavy z chemicky neošetreného citróna
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Vajcia nakrájame na kocky a dáme do misky.
  • Cibuľky aj stopkový zeler očistíme a nakrájame na čo najmenšie kúsky.
  • Pažítku opláchneme a nasekáme.
  • Všetko pridáme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a starostlivo zamiešame.
  • Najlepšie je konzumovať ho ihneď, inak v chladničke vydrží cca 2 dni.
Jednoduchá nátierka s vajcami, cesnakom a zelerom.
Zdroj: https://www.inspiredtaste.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.