Vajíčkovo-reďkovková nátierka

Vajíčkovo-reďkovková nátierka

Kombináciu vajec a reďkovky si zamilujete. Výborná na potieranie slávnostných chlebíčkov alebo len tak na večeru či na desiatu.

Ingrediencie

  • 1 zväzok reďkoviek
  • 2-3 vajcia natvrdo
  • 100g žervé (najlepšie v kocke)
  • 1 lyžica bieleho jogurtu (podľa chuti a konzistencie)
  • Nasekaná pažítka (hŕstka)
  • Soľ, korenie
  • Lyžička horčica

Postup

  • Najprv uvarte vajíčka natvrdo (12-15 minút).
  • Reďkovky očistite a nastrúhajte alebo nasekajte na malé kúsky.
  • Reďkovky osoľte a nechajte odvodniť, potom prebytočnú vodu vytlačte.
  • Uvarené vajíčka buď nakrájajte nadrobno alebo pretlačte cez mriežku.
  • Vajcia zmiešajte s reďkovkami, pridajte žervé, horčicu, nasekanú pažítku.
  • Nakoniec podľa chuti osoľte alebo okoreňte. Ak chcete, pridajte lyžicu bieleho jogurtu na zjemnenie.
  • Nechajte odležať v chladničke a potom podávajte.
Chlieb natretý nátierkou z reďkoviek a posypaný pažítkou.
Zdroj: siasoulfood.blogspot.com

Akú ďalšiu nátierku pripraviť? Čo napríklad z vajec? Inšpirujte sa našimi výbornými receptami na vajíčkovú nátierku .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.