Kombináciu vajec a reďkovky si zamilujete. Výborná na potieranie slávnostných chlebíčkov alebo len tak na večeru či na desiatu.
Ingrediencie
- 1 zväzok reďkoviek
- 2-3 vajcia natvrdo
- 100g žervé (najlepšie v kocke)
- 1 lyžica bieleho jogurtu (podľa chuti a konzistencie)
- Nasekaná pažítka (hŕstka)
- Soľ, korenie
- Lyžička horčica
Postup
- Najprv uvarte vajíčka natvrdo (12-15 minút).
- Reďkovky očistite a nastrúhajte alebo nasekajte na malé kúsky.
- Reďkovky osoľte a nechajte odvodniť, potom prebytočnú vodu vytlačte.
- Uvarené vajíčka buď nakrájajte nadrobno alebo pretlačte cez mriežku.
- Vajcia zmiešajte s reďkovkami, pridajte žervé, horčicu, nasekanú pažítku.
- Nakoniec podľa chuti osoľte alebo okoreňte. Ak chcete, pridajte lyžicu bieleho jogurtu na zjemnenie.
- Nechajte odležať v chladničke a potom podávajte.
Akú ďalšiu nátierku pripraviť? Čo napríklad z vajec? Inšpirujte sa našimi výbornými receptami na vajíčkovú nátierku .