Ochutnajte tento zaujímavý recept, ktorý je veľmi chutný a na prípravu maximálne jednoduchý. Z niekoľkých málo surovín vykúzlite skvelú dobrôtku, ktorá nadchne aj vašich priateľov.
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 1 stredne veľká červená cibuľa
- 1/4 hrnčeka majonézy
- 1 polievková lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice jemne nasekané petržlenu
- 2 lyžice jemne nakrájané pažítky
- 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
- Morská soľ podľa chuti
Postup:
- Privedieme do varu hrniec vody, aby začala veľmi bublať. Potom znížime teplotu nízky stupeň, aby sa netvorili žiadne bubliny.
- Pomocou veľkej kuchynskej lyžice vložíme do horúcej vody jedno vajce po druhom a znova zapneme sporák na najvyšší stupeň.
- Vajcia budeme variť presne 12 minút, pričom si medzitým pripravíme miestu so studenou vodou a niekoľkými kockami ľadu.
- Po uplynutí tejto doby vyberieme vajcia z hrnca a na niekoľko minút vložíme do ľadového vodného kúpeľa. Tým zastavíme proces varenia a vajcia ochladíme.
- Vychladnuté vajcia olúpeme, nakrájame na stredne veľké kúsky a dáme do misky.
- Cibuľu očistíme, nakrájame na jemné kocky a prihodíme na vajcia.
- Prisypeme pažítku, petržlen, pokvapkáme citrónovou šťavou, dijonskou horčicou a majonézou.
- Dôkladne premiešame, aby sa všetko prepojilo.
- Nakoniec ešte osolíme, okoreníme a naposledy zamiešame.
- Podávame v miske ako klasický šalát, ale tiež môžeme servírovať ako nátierku na plátku chleba alebo ako súčasť sendviča.