Vajíčkový šalát

Vajíčkový šalát

Ochutnajte tento zaujímavý recept, ktorý je veľmi chutný a na prípravu maximálne jednoduchý. Z niekoľkých málo surovín vykúzlite skvelú dobrôtku, ktorá nadchne aj vašich priateľov.

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 1/4 hrnčeka majonézy
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice jemne nasekané petržlenu
  • 2 lyžice jemne nakrájané pažítky
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Morská soľ podľa chuti

Postup:

  • Privedieme do varu hrniec vody, aby začala veľmi bublať. Potom znížime teplotu nízky stupeň, aby sa netvorili žiadne bubliny.
  • Pomocou veľkej kuchynskej lyžice vložíme do horúcej vody jedno vajce po druhom a znova zapneme sporák na najvyšší stupeň.
  • Vajcia budeme variť presne 12 minút, pričom si medzitým pripravíme miestu so studenou vodou a niekoľkými kockami ľadu.
  • Po uplynutí tejto doby vyberieme vajcia z hrnca a na niekoľko minút vložíme do ľadového vodného kúpeľa. Tým zastavíme proces varenia a vajcia ochladíme.
  • Vychladnuté vajcia olúpeme, nakrájame na stredne veľké kúsky a dáme do misky.
  • Cibuľu očistíme, nakrájame na jemné kocky a prihodíme na vajcia.
  • Prisypeme pažítku, petržlen, pokvapkáme citrónovou šťavou, dijonskou horčicou a majonézou.
  • Dôkladne premiešame, aby sa všetko prepojilo.
  • Nakoniec ešte osolíme, okoreníme a naposledy zamiešame.
  • Podávame v miske ako klasický šalát, ale tiež môžeme servírovať ako nátierku na plátku chleba alebo ako súčasť sendviča.
Klasický recept na vaječný šalát.
Zdroj: https://downshiftology.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.