Vanilková panna cotta s malinovým prelivom

Vanilková panna cotta s malinovým prelivom

Táto varianta dezertu s malinami sa skvele hodí do teplých dní, ale aj na pohodový večer s priateľmi. Práve maliny sa skvele zmiešajú so sladkou vanilkovou chuťou.

Ingrediencie

  • 3 plátky želatíny
  • 500ml smotany na šľahanie (najlepšie 33% tuku)
  • 70 g cukru kryštál
  • 1 ks vanilkového struku
  • 300g čerstvých alebo mrazených malín
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy (príp. limetkovej)

Postup

  • Plátky želatíny si namočte do studenej vody, aby zmäkli.
  • Semienka vanilkového struku zmiešajte v menšom hrnci s cukrom a potom zalejte smotanou.
  • Zmes zahrievajte tesne pod bodom varu.
  • Potom prestaňte ohrievať, vložte odkvapkané plátky želatíny a riadne rozmiešajte.
  • Po rozpustení želatíny môžete zmes nalievať do menších pohárov.
  • Nechajte v chladničke najlepšie cez noc (minimálne na 4 hodiny).
  • Medzitým si pripravte malinový preliv tak, že maliny rozmixujete, osladíte medom a pridáte šťavu z citrusu.
  • Hotovú panna cottu prelejte malinami a nakoniec ozdobte napríklad lístkom mäty.
Malinová panna cotta s prelivom
Zdroj: theodysseyonline.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.