Táto varianta dezertu s malinami sa skvele hodí do teplých dní, ale aj na pohodový večer s priateľmi. Práve maliny sa skvele zmiešajú so sladkou vanilkovou chuťou.
Ingrediencie
- 3 plátky želatíny
- 500ml smotany na šľahanie (najlepšie 33% tuku)
- 70 g cukru kryštál
- 1 ks vanilkového struku
- 300g čerstvých alebo mrazených malín
- 2 lyžičky trstinového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy (príp. limetkovej)
Postup
- Plátky želatíny si namočte do studenej vody, aby zmäkli.
- Semienka vanilkového struku zmiešajte v menšom hrnci s cukrom a potom zalejte smotanou.
- Zmes zahrievajte tesne pod bodom varu.
- Potom prestaňte ohrievať, vložte odkvapkané plátky želatíny a riadne rozmiešajte.
- Po rozpustení želatíny môžete zmes nalievať do menších pohárov.
- Nechajte v chladničke najlepšie cez noc (minimálne na 4 hodiny).
- Medzitým si pripravte malinový preliv tak, že maliny rozmixujete, osladíte medom a pridáte šťavu z citrusu.
- Hotovú panna cottu prelejte malinami a nakoniec ozdobte napríklad lístkom mäty.