Najlepšie pečivo, ktoré sa z mandlí dá snáď vyrobiť. Nielen, že používame mandľovú múku, ale aj plátky mandličiek, ktoré sú zabalené do krehkého cesta a sú aj ako ozdoba na ich povrchu.
Čo budeme potrebovať
- 375 g mandľovej múky (alebo mletých mandlí)
- 250 g práškového cukru
- 2 lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- Lyžička vanilkovej esencie
- 3 bielky (ľahko vyšľahané)
- 190 g plátkových mandlí
Postup
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
- 2 plechy vymažeme tukom a vyložíme papierom na pečenie
- Zmiešame mandľovú múku, cukor, kôru a esenciu vo veľkej mise
- Pridáme bielok a miešame, kým zmes nevytvorí pevnú pastu
- Mandle vložíme do malej misky
- Z cesta si odoberáme guličky, ktoré obaľujeme v mandliach
- Potom z nich vyvaľkáme rožky a tie vytvarujeme do tvaru polmesiačikov
- Navrch pritlačíme zostávajúce mandle
- Rožky s mandľami umiestnime na pripravené plechy a pečieme 15 minút, kým ľahko nezhnednú
- Po vybratí z rúry ich necháme vychladnúť
Pre milovníkov orechových cukroviniek tu máme ďalší tip, ktorý oživí vašu vianočnú tabuľu, a to sú tieto recepty na lahodné pečivo z pistácií . Vychutnajte si delikátnu orechovú chuť pistácií.