Klasický vanilkový korpus, s ktorým môžete tvoriť božské torty rozmanitých chutí a nikdy ním nesklamete. Ľahko a jednoducho!
Ingrediencie
- 1/2 šálky masla, izbovej teploty
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 1 a 1/2 šálky cukru kryštál
- 4 vajcia
- 2 lyžice vanilkovej extraktu
- 3 šálky hladkej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 2 a 1/2 čajová lyžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/3 šálky cmaru
Ingrediencie
- Predhrejte rúru na 160 ° C a formu na pečenie vymažte olejom či kúskom masla a vysypte trochou múky.
- Vo veľkej mise vyšľahajte ručným šľahačom zmäkčené maslo s olejom, kým sa nespojí.
- Pomaly prisypávajte cukor a stále šľahajte, kým nebude zmes nadýchaná.
- Pridajte vajcia aj vanilkový extrakt a šľahajte ďalej, aby sa do zmesi začlenilo čo najviac vzduchu.
- V oddelenej miske preosejte múku, soľ a prášok do pečiva, všetko dobre premiešajte.
- K suchým prísadám pridávajte postupne cmar a nechajte spojiť.
- Potom Pridajte vyšľahanú zmes a zmiešajte.
- Nasledovne cesto vlejte do pripravenej formy na pečenie, vložte do rúry a pečte približne 30 minút, kým nie je korpus zlatohnedý.
- Keď bude hotový, vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.