Výborné recepty s uvarenými zemiakmi v hlavnej úlohe tak, ako ich nepoznáte. Vyskúšajte naše luxusné recepty!

Zemiaky.

Obľúbená príloha, ktorá sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov.

My pre vás tentoraz máme recepty s varenými zemiakmi, ktoré si zamilujete.

Vykúzlite z nich knedle, sladký závin či luxusnú frittatu.

Užite si to!

Máme pre vás aj tie najlepšie recepty na plnené knedle zo zemiakov . Vyskúšajte tradičné aj netradičné náplne!

Ako uvariť zemiaky ako profík?

  1. Olúpané a podľa potreby nakrájané zemiaky vkladáme do vriacej vody, do ktorej pridáme soľ a rascu a uvaríme ich domäkka.
  2. Skúšku, či sú zemiaky dostatočne uvarené aj uprostred môžeme urobiť tak, že ich napichneme na vidličku a pokiaľ zídu hladko dole, sú dostatočne uvarené.
  3. Rýchlejšie sa uvarí v tlakovom hrnci.
  4. Ten včas vypneme a zemiaky necháme dôjsť.
  5. Namiesto vody môžeme zemiaky variť v zeleninovom alebo mäsovom vývare.
  6. Dajú sa variť aj v mlieku, čo je úprava vhodná predovšetkým pre staršie a už menej chutné zemiaky, ktoré sa týmto spôsobom vylepšia.
  7. Zemiaky je možné variť aj v pare.
  8. Ešte teplé zemiaky prelejeme rozpusteným maslom a posypeme nasekanou pažítkou.

Zemiaky sú ideálne na dochucovanie čerstvými aj sušenými bylinkami. Do varených i dusených zemiakov môžeme pridávať ligurček, bazalku, oregano, kôpor a petržlenovú vňať .

Vynikajúca pre chuť i vôňu je aj zelerová vňať. Tesne pred dokončením alebo do hotových zemiakov potom ak môžeme, vždy pridávame posekanú pažítku či petržlenovú vňať.

Pripravili sme si pre vás tiež obsiahly článok o zemiakoch . Viete, aké zemiaky sú najvhodnejšie na prípravu šalátu a aké naopak na knedle? Je lepšie ich konzumovať so šupkou, alebo bez? Je pravda, že sladké zemiaky alebo batáty sú zdravšie?
Poďme spoločne nájsť odpovede na tieto otázky.

A ako sa vám naše recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.