Vynikajúce zemiaky v maslovej omáčke so slaninou a cibuľou sú perfektnou prílohou, ktorú si zamilujete! Ozdobte ich čerstvým kôprom a jarnou cibuľkou a úspech bude zaručený.
INGREDIENCIA
- 2 kg raných zemiakov
- 340 g slaniny
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 110 g masla
- 1 a 1/2 lyžičky cesnakovej soli
- 1/2 lyžičky citrónového korenia
- 1/4 lyžičky soli
- čerstvý kôpor, jarná cibuľka a kyslá smotana na podávanie
POSTUP
- Vložte zemiaky do veľkého hrnca a naplňte ho do polovice vodou.
- Priveďte do varu a varte zemiaky do mäkka (10-20 minút).
- Medzitým si nakrájajte slaninu na rezančeky.
- Vo veľkej panvici orestujte slaninu a cibuľu s 1 lyžicou masla na strednom ohni, kým nezhnednú (5-8 minút).
- Vypnite oheň a pridajte zvyšné maslo, aby sa rozpustilo.
- Dajte bokom.
- Akonáhle sú zemiaky mäkké, sceďte ich a pridajte k nim maslovú omáčku so slaninou a cibuľou.
- Pridajte aj všetko korenie.
- Poriadne premiešajte.
- Ozdobte čerstvým kôprom a jarnou cibuľkou.
- Podávajte s kyslou smotanou.
Máme pre vás aj ďalších 1 0 perfektných receptov so zemiakmi , ktoré vás nesmú minúť! Aký vyskúšate ako prvý?