Varené zemiaky s maslom, slaninou a cibuľou

Varené zemiaky s maslom, slaninou a cibuľou

Vynikajúce zemiaky v maslovej omáčke so slaninou a cibuľou sú perfektnou prílohou, ktorú si zamilujete! Ozdobte ich čerstvým kôprom a jarnou cibuľkou a úspech bude zaručený.

INGREDIENCIA

  • 2 kg raných zemiakov
  • 340 g slaniny
  • 1 cibuľa nakrájaná na kocky
  • 110 g masla
  • 1 a 1/2 lyžičky cesnakovej soli
  • 1/2 lyžičky citrónového korenia
  • 1/4 lyžičky soli
  • čerstvý kôpor, jarná cibuľka a kyslá smotana na podávanie

POSTUP

  • Vložte zemiaky do veľkého hrnca a naplňte ho do polovice vodou.
  • Priveďte do varu a varte zemiaky do mäkka (10-20 minút).
  • Medzitým si nakrájajte slaninu na rezančeky.
  • Vo veľkej panvici orestujte slaninu a cibuľu s 1 lyžicou masla na strednom ohni, kým nezhnednú (5-8 minút).
  • Vypnite oheň a pridajte zvyšné maslo, aby sa rozpustilo.
  • Dajte bokom.
  • Akonáhle sú zemiaky mäkké, sceďte ich a pridajte k nim maslovú omáčku so slaninou a cibuľou.
  • Pridajte aj všetko korenie.
  • Poriadne premiešajte.
  • Ozdobte čerstvým kôprom a jarnou cibuľkou.
  • Podávajte s kyslou smotanou.
Zemiaky v maslovej omáčke so slaninou a cibuľou ozdobené čerstvými bylinkami.
www.alyonascooking.com

Máme pre vás aj ďalších 1 0 perfektných receptov so zemiakmi , ktoré vás nesmú minúť! Aký vyskúšate ako prvý?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.