Citrónová buchta bez vajec a bez lepku, na ktorej potrebujete iba 5 kľúčových ingrediencií. Znie to úžasne? Potom si ju s nami poďte pripraviť!
Ingrediencie
- 250 g veľkých organických dôkladne umytých citrónov
- 2 a ½ šálok (250 g) mandľovej múky
- 1 šálka (200 g) trstinového cukru
- ¾ šálky (85 g) zemiakového alebo kukuričného škrobu
- ½ šálky (120 g) vody
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- ⅛ lyžičky kurkumy, voliteľne pre farbu
Postup
- Dôkladne umyte citróny.
- Pridajte asi 4 šálky vody do malého hrnca a vložte do vody celé citróny.
- Na strednom ohni citróny duste 30 minút, kým ich šupku neprepichneme bez odporu.
- Zlejte vodu a nechajte citróny vychladnúť.
- Predhrejte rúru na 170 °C.
- Vymažte 20 cm tortovú formu 20 cm.
- Citróny nahrubo nasekajte a odstráňte z nich všetky semienka.
- Umiestnite ich do kuchynského robota a rozmixujte ich na pyré.
- Nebojte sa, ak sú v pyré malé kúsky kôry.
- Pridajte ostatné ingrediencie na buchtu do kuchynského robota.
- Mixujte, kým nie je zmes spojená a pomerne hustá.
- Naložte cesto do tortovej formy.
- Vrch uhlaďte lyžicou alebo špachtľou.
- Buchtu pečte 35-40 minút.
- Buchta je hotová, keď doprostred vložíte špajľu a vyberiete ju čistú.
- Nechajte buchtu v tortovej forme úplne vychladnúť.
- Pred servírovaním buchtu posypte práškovým cukrom.
- Zvyšnú buchtu skladujte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote po dobu 1 dňa, v chladničke 3 dni alebo v mrazničke až 1 mesiac.