Vegánska cesnakovo-cícerová polievka

Vegánska cesnakovo-cícerová polievka

Táto polievka je nielen neuveriteľne jednoduchá na prípravu, ale aj skvele chutná a je úžasne krémová. Potrebujete na ňu iba základné suroviny, vrátane cíceru, zemiakov, cesnaku a korenia.

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica olivového oleja a ďalšie na ozdobu
  • 3 veľké strúčiky cesnaku, nasekané alebo prelisované
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lyžičky chilli vločiek
  • 2 plechovky (425 ml každá) cícer
  • 180 g zemiakov, nakrájaných na kocky
  • 2 šálky (480 ml) zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

POSTUP

  • Najprv nalejte jednu plechovku cíceru vrátane tekutiny do mixéra a rozmixujte dohladka.
  • V hrnci na strednom plameni rozohrejte olivový olej, pridajte cesnak a restujte asi 1 minútu, alebo tak dlho, kým sa nerozvonia.
  • Pridajte rozmixovaný cícer, druhú plechovku scedené cícer, zemiaky nakrájané na kocky, papriku, rozmarín, tymian, chilli vločky a trochu čerstvo namletého korenia a dobre premiešajte.
  • Pridajte vývar a znova premiešajte.
  • Hrniec prikryte pokrievkou, zvýšte plameň na strednú a polievku priveďte do varu.
  • Akonáhle sa varí, stiahnite plameň na stredne nízku teplotu a za občasného miešania nechajte 25 minút variť.
  • Polievku ochutnajte a dochuťte podľa chuti.
  • Podávajte horúce s čerstvo mletým čiernym korením a kvapkou olivového oleja, nezabudnite ani na chrumkavý chlieb.
Polievka z cícera v hlbokom tanieri s lyžicou a kúskom bagetky.
www.theclevermeal.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov , v ktorých vám prezradíme všetko dôležité a spomenieme aj obľúbené kombinované modely.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.