Táto polievka je nielen neuveriteľne jednoduchá na prípravu, ale aj skvele chutná a je úžasne krémová. Potrebujete na ňu iba základné suroviny, vrátane cíceru, zemiakov, cesnaku a korenia.
INGREDIENCIA
- 1 lyžica olivového oleja a ďalšie na ozdobu
- 3 veľké strúčiky cesnaku, nasekané alebo prelisované
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- ½ lyžičky sušeného tymiánu
- ¼ lyžičky chilli vločiek
- 2 plechovky (425 ml každá) cícer
- 180 g zemiakov, nakrájaných na kocky
- 2 šálky (480 ml) zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
POSTUP
- Najprv nalejte jednu plechovku cíceru vrátane tekutiny do mixéra a rozmixujte dohladka.
- V hrnci na strednom plameni rozohrejte olivový olej, pridajte cesnak a restujte asi 1 minútu, alebo tak dlho, kým sa nerozvonia.
- Pridajte rozmixovaný cícer, druhú plechovku scedené cícer, zemiaky nakrájané na kocky, papriku, rozmarín, tymian, chilli vločky a trochu čerstvo namletého korenia a dobre premiešajte.
- Pridajte vývar a znova premiešajte.
- Hrniec prikryte pokrievkou, zvýšte plameň na strednú a polievku priveďte do varu.
- Akonáhle sa varí, stiahnite plameň na stredne nízku teplotu a za občasného miešania nechajte 25 minút variť.
- Polievku ochutnajte a dochuťte podľa chuti.
- Podávajte horúce s čerstvo mletým čiernym korením a kvapkou olivového oleja, nezabudnite ani na chrumkavý chlieb.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov , v ktorých vám prezradíme všetko dôležité a spomenieme aj obľúbené kombinované modely.