Vyskúšajte tento úžasný recept na polievku z karí a červenej šošovky s ryžou. Jedná sa o ľahký a sýty pokrm, ktorý je navyše vegánsky a bezlepkový.
INGREDIENCIA
- 1 veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 stopkový zeler
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica kari
- 1/2 lyžičky rímskej rasce
- 2 veľké paradajky (alebo použite 1 plechovku paradajok)
- 1 šálka červené šošovky, sušené
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 lyžica petržlenovej vňate, čerstvé
- soľ a korenie podľa chuti
Na servírovanie:
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- 2 šálky varenej ryže
POSTUP
- Nakrájajte na kocky 1 veľkú cibuľu, 2 mrkvy a 1 stopkový zeler.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte lyžicu oleja a pridajte zeleninu nakrájanú na kocky.
- Restujte, kým nezmäkne a nezezlátne.
- Pridajte 4 strúčiky nasekaného cesnaku, zamiešajte, potom zeleninu dajte na stranu hrnca a pridajte 1 polievkovú lyžicu karí a 1/2 lyžičky rímskej rasce.
- Jemne restujte korenie, kým nestmavne, a potom ich zmiešajte späť so zeleninou.
- Do hrnca teraz pridajte 2 veľké paradajky nakrájané na kocky (alebo použite 1 konzervu paradajok).
- Premiešajte a nechajte na strednom plameni dusiť asi 5 minút, kým paradajky nezmäknú.
- Do hrnca teraz pridajte aj 1 šálku červenej šošovky, ktorú ste predtým opláchli pod tečúcou vodou, a zalejte 3 šálky zeleninového vývaru a polovicou kokosového mlieka.
- Pridajte tiež 1 polievkovou lyžicou najemno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate.
- Hrniec prikryte pokrievkou a varte pri nízkej teplote asi 20-30 minút, kým nebude šošovka uvarená a mäkká.
- Potom polovicu polievky vyberte z hrnca a rozmixujte do hladka.
- Vráťte späť do hrnca.
- Zalejte zvyškom kokosového mlieka a dochuťte soľou a korením.
- Podávajte horúce s varenou ryžou (použite dlhozrnnú ryžu, basmati alebo jazmínovú ryžu) alebo cesnakovým naanom.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?