Vegánska poke bowl s tofu

Vegánska poke bowl s tofu

Čo budeme potrebovať

Na tofu

  • 75 ml sójovej omáčky
  • Lyžica ryžového octu
  • ½ lyžice chilli pasty alebo sušeného chilli
  • Lyžička sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  • 10 g zázvoru (ošúpaného a nakrájaného)
  • ½ červenej cibule
  • 400 g tofu (nakrájaného na kocky)

Na náplň do misky

  • ½ uhorky (nakrájaná na plátky)
  • 4 reďkovky (nakrájané na plátky)
  • Avokádo (nakrájané na kocky)
  • Lyžica sezamových semienok
  • 2 jarné cibuľky
  • Hrsť koriandra
  • 250 g ryže alebo quinoi

Postup

  • Ryžu alebo quinú si uvaríme podľa návodu vo vode
  • Tofu si medzitým rozrežeme na pol
  • Vysušíme ho papierovou utierkou a nakrájame ho na menšie kocky
  • Na marinádu si v strednej miske zmiešame sójovú omáčku, chilli pastu, sezamový olej, cesnak, zázvor a cibuľu
  • Pridáme tofu a necháme 10 minút marinovať
  • Na zostavenie misky začneme s ryžou a potom pridávame ďalšie ingrediencie podľa našej chuti
Naplnená miska zeleninou, mangom a chrumkavým tofu.
Zdroj: carolinawidell.no

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.