Vegánske bezlepkové muffiny s banánom

Vegánske bezlepkové muffiny s banánom

Tieto zdravé vegánske muffiny bez lepku sú neuveriteľne ľahké, nadýchané a prirodzene sladené javorovým sirupom. Dokonalá desiata či raňajky, ktorú jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 200 g banánov
  • 180 g konzervovaného kokosového mlieka lite
  • 90 g tahini
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 80 ml javorového sirupu
  • 140 g ovsenej múky
  • 120 g ryžovej múky
  • 2 lyžice tapiokového škrobu
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Vyložte formu na muffiny 10 papierovými košíčkami na muffiny.
  • Do misy pridajte banány a roztlačte ich na kašu.
  • Pridajte kokosové mlieko, tahini, jablkový ocot, vanilku a javorový sirup a šľahajte, kým sa všetko nespojí. P
  • potom pridajte ovsenú múku, ryžovú múku, zemiakový škrob, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ a šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Rozdeľte do 10 košíčkov na muffiny a pečte 5 minút.
  • Znížte teplotu na 175 stupňov Celzia a pečte ďalších 22–25 minút, alebo pokiaľ nie je vrch muffinu pružný na dotyk a špáradlo po zasunutí doprostred nevyjde von čisté.
  • Nechajte muffiny vo forme 2 minút odležať a potom ich opatrne presuňte na mriežku, aby úplne vychladli.
  • Nechajte si chutiť!
Vegánske muffiny z banánov bez lepku na tanieriku.
www.okonomikitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.