Tieto zdravé vegánske muffiny bez lepku sú neuveriteľne ľahké, nadýchané a prirodzene sladené javorovým sirupom. Dokonalá desiata či raňajky, ktorú jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
- 200 g banánov
- 180 g konzervovaného kokosového mlieka lite
- 90 g tahini
- 2 lyžice jablčného octu
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 80 ml javorového sirupu
- 140 g ovsenej múky
- 120 g ryžovej múky
- 2 lyžice tapiokového škrobu
- ½ lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Vyložte formu na muffiny 10 papierovými košíčkami na muffiny.
- Do misy pridajte banány a roztlačte ich na kašu.
- Pridajte kokosové mlieko, tahini, jablkový ocot, vanilku a javorový sirup a šľahajte, kým sa všetko nespojí. P
- potom pridajte ovsenú múku, ryžovú múku, zemiakový škrob, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ a šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Rozdeľte do 10 košíčkov na muffiny a pečte 5 minút.
- Znížte teplotu na 175 stupňov Celzia a pečte ďalších 22–25 minút, alebo pokiaľ nie je vrch muffinu pružný na dotyk a špáradlo po zasunutí doprostred nevyjde von čisté.
- Nechajte muffiny vo forme 2 minút odležať a potom ich opatrne presuňte na mriežku, aby úplne vychladli.
- Nechajte si chutiť!