Vegánske bosáky

Vegánske bosáky

Chlpaté knedle si môžu dopriať aj vegáni a rozhodne nimi nepohrnú ani tí najväčší mäsožravce, pretože sú úplne luxusné!

Ingrediencie

  • 2 kg zemiakov typu C
  • hladká múka podľa potreby
  • kyslá kapusta na servírovanie
  • údené tofu na servírovanie
  • cibuľa na servírovanie
  • korenie a soľ podľa chuti
  • paprika podľa chuti

Postup

  1. Polovicu zemiakov ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť.
  2. Druhú polovicu tiež olúpeme a nastrúhame na jemno.
  3. Vytlačíme z nich všetku vodu a dáme bokom, kým sa nám uvarí zvyšok zemiakov.
  4. Uvarené zemiaky scedíme, roztlačíme a necháme vychladnúť.
  5. Pridáme múku, soľ a zapracujeme.
  6. Pridáme nastrúhané zemiaky a spracujeme na tuhé cesto.
  7. Pokiaľ by bolo cesto riedke, pridáme viac múky.
  8. Pravdepodobne do cesta spotrebujete cca 250 g múky, možno viac.
  9. Z cesta tvoríme guličky, ktoré postupne vkladáme do vriacej osolenej vody.
  10. Občas vodu premiešame, aby sa knedle neprichytili ku dnu.
  11. Varíme zhruba 5 minút.
  12. Že je knedľa hotová spoznáme tak, že vypláva na povrch.
  13. Údené tofu si nakrájame na malé kocky, vodu z kapusty zlejeme a cibuľu nasekáme na jemno.
  14. Vo wok panvici či v hrnci si rozpálime olej a osmažíme tofu.
  15. K nemu pridáme soľ, korenie a mletú papriku (najlepšie údenú).
  16. Keď je tofu krásne chrumkavé, pridáme cibuľu a restujeme, kým nezosklovatí.
  17. Potom pridáme kyslú kapustu, premiešame a necháme pod pokrievkou zmäknúť.
  18. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
  19. Nakoniec chlpaté knedle premiešame s kapustou a môžeme servírovať.
Šmýkačky s vyprážanou cibuľkou.
www.varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.