Hrubé okrúhle rezance sa podávajú v živom, pikantnom a voňavom vývare s vyprážaným tofu, vegánskym hovädzím mäsom, restovanými šampiňónmi, cibuľou a mnohými ďalšími lahodnými ingredienciami. Tento vietnamský pokrm je sýty, chutný a navyše to je úplne zdravé jedlo!
Čo budeme potrebovať
Na vývar
- 2,5 l vody
- 2 mrkvy
- Reďkev
- 125 g ananásu (nakrájaného)
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 100 g šampiňónov
- Lyžička soli
- Lyžička cukru
- Koriander (nasekaný)
- Lyžička hubového korenia
- Lyžička vegánskej rybej omáčky
- Kurkuma
- Rasca (meltá)
- Kari
- Koriander (sypký)
Na vegánsku verziu
- 150 g udon rezancov (alebo podľa vášho výberu)
- 10 ks vegánskych hovädzích plátkov
- 150 g vyprážaného tofu (nakrájaného na plátky)
- ½ cibuľa (nakrájaná na plátky)
- 1 kus vegánskej klobásy
Postup
- Olúpeme a nakrájame si mrkvu a reďkovky na tenké plátky
- Do veľkého hrnca pridáme ananás, šťavu z citróna, huby, soľ, cukor, rybiu omáčku, mrkvu a reďkev
- Zalejeme vodou
- Na stredne vysokú teplotu zmes privedieme do varu a potom teplotu znížime a odkryté necháme variť.
- Takto zmes varíme približne 2 hodiny
- Približne v polovici varenia pridáme hubové korenie a nasekaný koriander
- Vývar ochutnáme, podľa chuti dosolíme alebo dosladíme
- Medzitým si v menšej miske zmiešame saté omáčku štipkou kurkumy, rasce, karí a koriandrom
- Vegánske mäso umiestnime aspoň na 25 minút do vody
- Potom ho scedíme a vytlačíme z neho prebytočnú vodu
- Preložíme ho do misy a dochutíme ho soľou, cukrom a korením
- Mäso miešame, aby sa v zmesi obalilo
- Vo veľkej panvici si na strednú teplotu rozohrejeme olej
- Akonáhle je zahriaty pridáme vegánske hovädzie mäso a restujeme ho 3-5 minút, kým nie je zlatisté
- Zložíme ho z platne a dáme ho bokom
- Ryžové rezance si uvaríme podľa návodu na obale
- Potom ich scedíme a rozdelíme do servírovacích misiek
- Do každej misky pridáme lyžicu satej omáčky
- A vlejeme horúci vývar
- Navrch dáme kúsky vegánskeho hovädzieho mäsa, tofu, nakrájanú vegánsku klobásu, cibuľu, šťavu z limetky a čerstvý koriander
- Môžeme tiež pridať klíčky mungo fazule