Vegánske bun bo nam bo so sójovým mäsom

Vegánske bun bo nam bo so sójovým mäsom

Hrubé okrúhle rezance sa podávajú v živom, pikantnom a voňavom vývare s vyprážaným tofu, vegánskym hovädzím mäsom, restovanými šampiňónmi, cibuľou a mnohými ďalšími lahodnými ingredienciami. Tento vietnamský pokrm je sýty, chutný a navyše to je úplne zdravé jedlo!

Čo budeme potrebovať

Na vývar

  1. 2,5 l vody
  2. 2 mrkvy
  3. Reďkev
  4. 125 g ananásu (nakrájaného)
  5. 2 lyžice citrónovej šťavy
  6. 100 g šampiňónov
  7. Lyžička soli
  8. Lyžička cukru
  9. Koriander (nasekaný)
  10. Lyžička hubového korenia
  11. Lyžička vegánskej rybej omáčky
  12. Kurkuma
  13. Rasca (meltá)
  14. Kari
  15. Koriander (sypký)

Na vegánsku verziu

  1. 150 g udon rezancov (alebo podľa vášho výberu)
  2. 10 ks vegánskych hovädzích plátkov
  3. 150 g vyprážaného tofu (nakrájaného na plátky)
  4. ½ cibuľa (nakrájaná na plátky)
  5. 1 kus vegánskej klobásy

Postup

  1. Olúpeme a nakrájame si mrkvu a reďkovky na tenké plátky
  2. Do veľkého hrnca pridáme ananás, šťavu z citróna, huby, soľ, cukor, rybiu omáčku, mrkvu a reďkev
  3. Zalejeme vodou
  4. Na stredne vysokú teplotu zmes privedieme do varu a potom teplotu znížime a odkryté necháme variť.
  5. Takto zmes varíme približne 2 hodiny
  6. Približne v polovici varenia pridáme hubové korenie a nasekaný koriander
  7. Vývar ochutnáme, podľa chuti dosolíme alebo dosladíme
  8. Medzitým si v menšej miske zmiešame saté omáčku štipkou kurkumy, rasce, karí a koriandrom
  9. Vegánske mäso umiestnime aspoň na 25 minút do vody
  10. Potom ho scedíme a vytlačíme z neho prebytočnú vodu
  11. Preložíme ho do misy a dochutíme ho soľou, cukrom a korením
  12. Mäso miešame, aby sa v zmesi obalilo
  13. Vo veľkej panvici si na strednú teplotu rozohrejeme olej
  14. Akonáhle je zahriaty pridáme vegánske hovädzie mäso a restujeme ho 3-5 minút, kým nie je zlatisté
  15. Zložíme ho z platne a dáme ho bokom
  16. Ryžové rezance si uvaríme podľa návodu na obale
  17. Potom ich scedíme a rozdelíme do servírovacích misiek
  18. Do každej misky pridáme lyžicu satej omáčky
  19. A vlejeme horúci vývar
  20. Navrch dáme kúsky vegánskeho hovädzieho mäsa, tofu, nakrájanú vegánsku klobásu, cibuľu, šťavu z limetky a čerstvý koriander
  21. Môžeme tiež pridať klíčky mungo fazule
Vegánska verzia šalátu s hovädzím mäsom a ryžovými rezancami.
Zdroj: i.pinimg.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.