Tenké plátky červenej repy marinovanej v soli sa takmer rozplývajú na jazyku a stanú sa tak perfektným základom pre vaše vegánske carpaccio. Podávajte so smotanovým dresingom z pečeného cesnaku, čerstvou bazalkou a kaparmi.
Čo budete potrebovať
Na carpaccio:
- 2 veľké červené repy, olúpané a nakrájané na tenké plátky na mandolíne
- 2 lyžičky morskej soli
- 120 ml aquafaby (vegánsky sneh), izbové teploty
- makadamové orechy
- korenie
- čerstvá bazalka
- kapary
Na dresing:
- 120 ml kešu smotany
- 30 ml olivového oleja
- 30 ml čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 10 g pečeného cesnaku
- 11 g mäkkého bieleho miso
- 1 lyžička sherry octu
- 1 lyžička mletej horčice
- 1/4 lyžičky kokosového cukru
- štipka soli
Postup
- Plátky repy dajte do nádoby s vekom.
- Posypte morskou soľou a vidličkou všetko premiešajte.
- Nádobu zakryte a repu nechajte 24 hodín marinovať v chladničke.
- Po 12 hodinách nádobou pretrepte, aby sa soľ rozprestrela.
- Po 24 hodinách priveďte nechajte repu zahriať na linke na izbovú teplotu.
- Marinovanú repu pridajte do sitka, aby pustila prebytočnú šťavu.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Dajte kus papiera na pečenie na kuse alobalu na štvorcový plech.
- Pridajte aquafabu do strednej misy.
- Šľahajte, kým nespení a nestane sa bielou.
- Pridajte repu a vidličkou premiešajte.
- Nezabudnite obaliť všetku repu.
- Vyberte repu z misy a navŕšte ju na stred papiera na pečenie.
- Jemne repu vidličkou rozprestrite a ponechajte okraj 3,5 cm.
- Prebytočnou tekutinou prelejte repu.
- Repu zabaľte do a pečte 25 minút.
- Vyberte plech z rúry a nechajte repu v balíčku ešte 5 minút.
- Otvorte balíček a nechajte repu odstáť, kým úplne nevychladne.
- Použite ihneď alebo uchovávajte v chladničke, kým nebudete pripravení ju použiť.
- Takto pripravená repa vám vydrží až 1 týždeň.
- Na dresing pridajte kešu smotanu, olej, citrónovú šťavu, pečený cesnak, miso, ocot, horčicu, kokosový cukor a soľ do mixéra.
- Rozmixujte do hladka.
- Použite ihneď alebo uchovávajte v uzavretej nádobe v chladničke po dobu až 1 týždňa alebo v mrazničke po dobu až 3 mesiacov.
- Ak chcete zostaviť carpaccio, naneste na servírovací tanier trochu dresingu.
- Repu naaranžujte na dresing.
- Pokvapkajte ešte trochou dresingu a ozdobte bazalkou a kaparmi.
- Posypte čiernym korením a nastrúhanými makadamovými orieškami.