Vegánske cestoviny s stopkovým zelerom a cícerom

Vegánske cestoviny s stopkovým zelerom a cícerom

Lahodné cestoviny s cícerom, stopkovým zelerom, čerstvou petržlenovou vňaťou, červeným čili a citrónovou kôrou si zamilujú nielen vegáni! Sú zdravé, výživné a jednoduché na prípravu. Čo viac si od jedla priať.

Čo budete potrebovať

  • 230 g cestovín podľa vášho výberu
  • 1 šálka uvarenej cíceru, scedené
  • 1/4 šálky alebo viac čerstvej petržlenovej vňate, nasekané, plus viac na ozdobu
  • 4 stonky stopkového zeleru, nakrájané diagonálne (listy môžete nakrájať na ozdobu)
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1-3 lyžičky drveného červeného chilli (alebo podľa chuti)
  • 1-2 lyžice citrónovej kôry
  • 1 šalotka, nakrájaná na kocky
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Uvarte cestoviny podľa návodu na obale a sceďte.
  • Medzitým nalejte vodu do ďalšieho hrnca, nechajte dôjsť k varu a pridajte do nej nakrájané stonky stonkového zeleru.
  • Pridajte trochu soli a minútu alebo dve blanšírujte, potom sceďte, prepláchnite pod studenou vodou a dajte bokom.
  • Zahrejte 1-2 lyžice olivového oleja vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte šalotku a restujte do mäkka – niekoľko minút.
  • Pridajte cícer, stopkatý zeler a možno štipku nasekanej petržlenovej vňate a prehrejte.
  • Pridajte cesnak, červené chilli a 1/4 šálky alebo viac nasekanej petržlenovej vňate a restujte ďalšiu minútu.
  • Pridajte cestoviny a premiešajte.
  • Pridajte citrónovú kôru a dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte s ďalšou petržlenovou vňaťou a ak máte, tak aj nakrájanými listami řapíkatého zeleru.
  • Pokiaľ chcete, dochuťte citrónovou šťavou, prípadne ešte trochou drveného červeného chilli.
  • Dobrú chuť!
Cestoviny s cícerom, stopkovým zelerom, čerstvou petržlenovou vňaťou, červeným čili a citrónovou kôrou v mise.
www.delightfuldeliciousdelovelyblog.wordpress.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty s řapíkatým zelerom . Či už hľadáte inšpiráciu na nové polievky, smoothie, džús, šalát alebo nátierku, všetko máme pripravené!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.