Vegánske cestoviny z cukety s avokádovým pestom

Vegánske cestoviny z cukety s avokádovým pestom

Urobte si jednoduché avokádové pesto, ktoré krásne ochutí tento jedinečný recept na cuketové špagety.

Čo budeme potrebovať

  1. 3 stredné (nakrájané na rezančeky)
  2. Zrelé avokádo (zbavené kôstok a olúpané)
  3. 30 g lístkov čerstvej bazalky
  4. Lyžica miso pasty (alebo tahini pasty)
  5. ½ lyžice extra panenského olivového oleja
  6. 3 lyžice citrónovej šťavy
  7. Strúčik cesnaku
  8. 250 g nakrájaných cherry paradajok
  9. Soľ
  10. Korenie

Postup

  1. Cuketové rezance, bohato osolíme a dáme ich do sitka nad misku
  2. Misku umiestnime do chladničky aspoň na 30 minút
  3. Medzitým si na avokádové pesto, zmiešame avokádo, bazalku, miso pastu, olivový olej, citrónovú šťavu a cesnak v mixéri alebo kuchynskom robote
  4. Zmes mixujeme, kým nebude hladká
  5. Pridáme (veľa) soli a korenia
  6. Vypotené cuketové špagety opláchneme a jemne ich vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu, osušíme ich čistou utierkou
  7. Avokádové pesto vmiešame do cuketových rezancov
  8. Pridáme aj cherry paradajky a premiešame
  9. Cestoviny podávame vychladené a čo najskôr od prípravy

Tieto cuketové rezance s avokádovým pestom naozaj chutia najlepšie, keď ich zjete do 2 hodín od prípravy, ale v prípade potreby uchovávajte zvyšky v chladničke vo voľne zakrytej nádobe až 24 hodín.

Krémové avokádové pesto na zeleninových cuketových špagetách.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.