Vegánske citrónové muffiny

Vegánske citrónové muffiny

Magdalenas je tradičný španielsky dezert pochádzajúci z oblasti Aragónie. V španielčine „magdalenas“ jednoducho znamená košíčky alebo muffiny. Jedná sa o typ chutných, ľahkých a nadýchaných muffinov s citrónom a Španieli ich zvyčajne jedia na raňajky spolu s veľkým šálkou kávy a mlieka. Preto si k nim pripravte tú najlepšiu kávu z kávovarov DeLongi .

Čo budeme potrebovať

  • 200 g hladkej múky
  • 100 ml olivového oleja
  • 240 ml sójového mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 citrón, olúpaný a ½ odšťavený
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu

Na poelvu

  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ¼ lyžičky kurkumového prášku

Postup

  • Rúru rozohrejeme na 180 stupňov.
  • Vyložte si formu na muffiny košíčky.
  • V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a citrónovú kôru.
  • Pridajte olej, vanilku, citrónovú šťavu a sójové mlieko a potom premiešajte do hladka.
  • Nalejte zmes do formičiek.
  • Pečte 25 minút. Otestujte špáradlom.
  • Nechajte ich 10 minút vychladnúť vo forme, potom vyberte a presuňte muffiny na mriežku, aby vychladli.
  • Na polevu pridajte práškový cukor a kurkumu do malej misky.
  • Vmiešajte citrónovú šťavu.
  • Miešajte, kým sa nezapracuje.
  • Každý vegánsky citrónový muffin potrite lyžičkou polevy.
Nadýchané muffiny posypané cukrom s citrónovou chuťou.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.