Vedeli ste, že čokoláda a červená repa idú skvele dohromady? Nie? Tak to vyskúšajte v tomto jednoduchom recepte. Je bezlepkový, vegánsky a ohromne delikátny.
Ingrediencie
- 200 g kešu orieškov
- 1 menšia predvarená červená repa
- 250 g horkej čokolády
- 1 lyžica kokosového oleja
Postup
- Oriešky rozmixujte vo výkonnom mixéri dohladka – mixujte na niekoľkokrát, mixér vždy zastavte stierkou zotrite orieškami zo stien a premiešajte drvinu zospodu a znovu mixujte. Po chvíli vznikne hladké maslo
- Pridajte červenú repu a znovu premixujte kým sa zmes nespojí
- Dajte stuhnúť do chladničky
- Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s kokosovým olejom
- Pripravte si 10 košíčkov na muffiny a do polovice ich naplňte tekutou čokoládou
- Dajte na 10 minút do chladničky – čokoláda musí čiastočne stuhnúť, ale pritom musí zostať zmäknutá
- Vyberte z chladničky a do každého čokoládového košíčka urobte malú jamku
- Naplňte ho orieškovo-repovým maslom, vtlačte a prelejte ďalšou vrstvou čokolády
- Opakujte so všetkými čokoládovými košíčkami
- Nechajte stuhnúť v chladničke 30 minút až hodinu