Tento jednoduchý vegánsky recept na francúzsky smotanový dezert je všetkým, čo od sladkej bodky po výbornom obede, chcete. Ak ste začínajúci vegánsky cukrár, jednoducho sa zamilujete, do jednoduchého receptu bez vajec.
Čo budeme potrebovať
- Plechovka kokosového mlieka
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 300 ml mandľového mlieka
- 4 lyžice práškového cukru
- 3 lyžice kukuričnej múky (kukuričný škrob)
- 6 lyžíc práškového cukru
- Maliny (čučoriedky, jahody)
Postup
- Na prípravu náplne do creme brulee si v hrnci na miernom ohni zahrejeme kokosové mlieko s vanilkovým extraktom
- Vedľa v mise si zmiešame mandľové mlieko, kukuričný škrob a cukor
- Všetko spoločne premiešame, aby zmes nemala hrudky
- Zmes mandľového mlieka a kukuričného škrobu vlejeme do kokosového mlieka a pokračujeme v šľahaní pri miernej teplote, kým zmes nezhustne približne 4 minúty
- Do pripravených zapekacích misiek vložíme maliny
- Potom zmes opatrne do formičiek na creme brulee vlejeme
- Formičky zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme ich do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny
- Pred podávaním povrch dezertu posypeme cukrom a horákom ho opálime, aby skaramelizoval
- Dezert môžeme zapiecť aj v rúre v režime grilu pri 220 stupňoch