Z ovsených vločiek sa dajú urobiť úžasné jedlá. Ako vidíte, tu je vegánsky burger, ktorý si môžu samozrejme dopriať aj nevegani. Ochutnajte, možno vás to milo prekvapí.
Ingrediencie:
- 1 veľká cibuľa
- 1 lyžica kečupu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 a ½ hrnčeka jemných ovsených vločiek (rozmixovaných)
- ½ hrnčeka sušených pinto fazule
- ½ hrnčeka červených alebo čiernych sušených fazule
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 a ½ lyžičky chilli
- 1 stredná mrkva (nastrúhaná)
- 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
- olej na potretie
Postup:
- Fazuľu si nechajte cez noc napučať vo vode.
- Druhý deň ich uvarte.
- Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom najemno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak so štipkou soli. Restujte pár minút do sklovata.
- Pridajte mrkvu, chilli, rascu a pár minút varte, kým mrkva nebude mäkká.
- Uvarené fazule roztlačte a pridajte k nim uvarenú zmes s mrkvou, horčicu, kečup, sójovú omáčku a vločky.
- Všetko dôkladne zmiešajte a vytvorte cesto, z ktorého vytvoríte asi 8 burgerov.
- Burgery opečte na nepriľnavej panvici potretej troškou oleja z oboch strán do zlatista. (Z každej strany zhruba 5 minút).