Vegánske fašírky z ovsených vločiek a fazule

Vegánske fašírky z ovsených vločiek a fazule

Z ovsených vločiek sa dajú urobiť úžasné jedlá. Ako vidíte, tu je vegánsky burger, ktorý si môžu samozrejme dopriať aj nevegani. Ochutnajte, možno vás to milo prekvapí.

Ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžica kečupu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 a ½ hrnčeka jemných ovsených vločiek (rozmixovaných)
  • ½ hrnčeka sušených pinto fazule
  • ½ hrnčeka červených alebo čiernych sušených fazule
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 a ½ lyžičky chilli
  • 1 stredná mrkva (nastrúhaná)
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • olej na potretie

Postup:

  • Fazuľu si nechajte cez noc napučať vo vode.
  • Druhý deň ich uvarte.
  • Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom najemno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak so štipkou soli. Restujte pár minút do sklovata.
  • Pridajte mrkvu, chilli, rascu a pár minút varte, kým mrkva nebude mäkká.
  • Uvarené fazule roztlačte a pridajte k nim uvarenú zmes s mrkvou, horčicu, kečup, sójovú omáčku a vločky.
  • Všetko dôkladne zmiešajte a vytvorte cesto, z ktorého vytvoríte asi 8 burgerov.
  • Burgery opečte na nepriľnavej panvici potretej troškou oleja z oboch strán do zlatista. (Z každej strany zhruba 5 minút).
Vločkový burger vegan
Zdroj: veggiechick.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.