Máme pre vás recept na najlepšie lievance bez mlieka a vajec, aký si dokážete predstaviť! Potrebujete na ne len 7 ingrediencií a sú neuveriteľne ľahučké, jemné a super nadýchané!
Ingrediencie
- 1 a 1/4 šálky hladkej múky
- 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky jemnej morskej soli
- 3/4 šálky nesladeného mandľového mlieka, izbovej teploty
- 3 – 4 polievkové lyžice čistého javorového sirupu, izbové teploty
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 lyžice raw kešu masla
Postup
- Uistíme sa, že mlieko a sirup nie sú studené a majú izbovú teplotu, cesto tak bude hladšie.
- Dobre premiešame múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ vo veľkej mise.
- Do samostatnej strednej misy pridáme sirup, mandľové mlieko, kešu maslo a vanilkový extrakt.
- Poriadne prešľaháme, aby nám vznikla hladká zmes.
- Nalejeme mokré prísady na suché a jemne prešľaháme.
- Pomocou lyžice rozmiešame zvyšky cesta z dna do hladkého, trochu hustého cesta.
- Pozor ale na premiešanie.
- Je v poriadku, ak má cesto niekoľko drobných hrudiek, ktoré pri vyprážaní zmiznú.
- Cesto nebude tekuté, ale o niečo hustejšie ako cesto na koláč, to je normálne.
- Cesto necháme 10 minút odležať a súčasne rozohrejeme panvicu na stredne nízkom plameni
- Kľúčom k úspešným vegánskym lievancom je nechať cesto odležať, aby absorbovalo škrob a prášok do pečiva, a horúca panvica.
- Pokiaľ použijete nepriľnavú panvicu na varenie, nebudete potrebovať olej, v opačnom prípade možno áno.
- Naberieme ¼ šálky cesta a smažíme 3-4 minúty alebo pokiaľ nebude mať povrch suchý vzhľad a všade sa nevytvoria bubliny.
- Otočíme a vyprážame ďalšie 2 minúty.
- Opakujeme, kým nerobíme všetko cesto.
- Podávame s javorovým sirupom a akýmkoľvek ovocím podľa chuti.
- Tieto lívanečky sú ešte nadýchanejšie, keď ich necháte 10 minút odležať a skvelé sú aj ďalší deň.
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na nadýchané lievance bez kysnutia . Garantujeme vám, že lepší ste ešte nejedli!