Vegánske lievančeky s čučoriedkami

Vegánske lievančeky s čučoriedkami

Urobte si na raňajky tieto vegánske ovsené lievance a začnite váš deň zdravo. Sú výdatné a neuveriteľne jednoduché, bez vajec a bez mlieka.

Ingrediencie

  • ¾ šálky ovsených vločiek
  • 1 a ½ šálky ovseného mlieka
  • 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja a navyše na vyprážanie
  • ½ šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • ¼ lyžičky morskej soli
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 a ¼ šálky čerstvých alebo mrazených čučoriedok

Postup

  1. Zahrejte liatinovú panvicu na stredne nízkom až strednom plameni.
  2. Papierovou utierkou na ňu natrite trochu oleja.
  3. V strednej miske zmiešajte ovsené vločky a 1 šálku ovseného mlieka.
  4. Dajte do mikrovlnnej rúry na vysokú teplotu po dobu 1 minúty a 30 sekúnd.
  5. Vyberte z mikrovlnnej rúry a premiešajte.
  6. Vmiešajte slnečnicový olej.
  7. Dajte bokom a nechajte pár minút vychladnúť.
  8. V samostatnej veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, cukor a soľ.
  9. V zmesi vytvorte jamku a vidličkou do neho vmiešajte zmes ovsených vločiek a mlieka.
  10. Pomaly vmiešajte ocot a zvyšnú ½ šálky ovseného mlieka, pridávajte asi 2 polievkové lyžice naraz.
  11. Možno nebudete potrebovať celú pol šálku.
  12. Cesto by malo byť husté a keď ho upustíte na panvicu, malo by sa pomaly formovať do tvaru kruhu pomocou lyžice, ktorú cesto jemne rozotrite.
  13. Keď je vaša panvica rovnomerne predhriata (asi 10 minút, ak používate liatinu), nalejte na ňu ¼ šálky cesta a zadnou stranou lyžice cesto zľahka rozotrite, aby vznikol kruh.
  14. Rýchlo naň položte asi 10 čučoriedok.
  15. Snažte sa nedávať čučoriedky na okraj lievancov.
  16. Zalejte ešte trošičkou cesta, aby čiastočne pokrylo čučoriedky.
  17. Vymažte, kým okraje lievancov nezačnú hnednúť a neobjavia sa na nich bublinky, asi 5 minút.
  18. Možno budete musieť upraviť teplotu na stredne nízku, aby sa lievance nepripálili.
  19. Majte na pamäti, že sa tieto lievance smažia pomalšie ako bežné lievance, pretože sú hutné a neobsahujú žiadne vajcia.
  20. Akonáhle sú lievance hotové, opatrne ich otočte špachtľou a smažte, kým na spodnej strane nezhnednú, ešte asi 3-4 minúty.
  21. Preneste na mriežku na chladenie tort a voľne zakryte alobalom.
  22. Možno ich budete chcieť nechať teplé v rúre, než usmažíte zvyšné lievance.
  23. Pokračujte s ďalším olejom a zvyšným cestom.
  24. Malo by vám to vyjsť na cca 6 lievancov, záleží, aké veľké budú.
  25. Podávajte s javorovým sirupom a akýmkoľvek iným doplnkom podľa výberu.
Čučoriedkovo-ovsené lievance servírované na sebe na tanieriku s vidličkou.
www.theworktop.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.