Fandíte súčasnému trendu rastlinnej stravy? Ani tak sa nemusíte vzdať obľúbeného dezertu! Vyskúšajte vegánsku verziu Míša rezov!
INGREDIENCIA
Na korpus:
- 280 g hladkej múky
- 130 g krupicového cukru
- 2 vrchovaté lyžičky kypriaceho prášku
- 50 g holandského kakaa
- 250 ml kokosového mlieka
- 50 g rastlinného oleja
- 1 lyžica jablčného octu
- štipka soli
Na náplň:
- 400 g hodvábneho tofu (zoženiete v zdravej výžive)
- šťava z 2 citrónov
- 50 g práškového cukru
- 50 ml kokosového mlieka
Na polevu:
- čokoládová poleva bez živočíšnych zložiek (zoženiete v zdravej výžive)
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a holandské kakao.
- Pridajte kokosové mlieko, olej, ocot a dobre premiešajte.
- Cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a dajte do rúry. pečte cca 30 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Na náplň zmiešajte tofu, citrónovú šťavu, cukor a dobre premiešajte. Po troškách pridávajte kokosové mlieko, kým nebude mať náplň konzistenciu tvarohu (nemusíte použiť všetko mlieko).
- Náplň rozotrite na vychladnutý korpus a dajte do chladničky na cca 45 minút.
- Rozpustite čokoládovú polevu podľa návodu na obale a rozotrite po celej ploche múčnika.
- Dajte do chladna aspoň na 5 hodín, aby poleva úplne stuhla a išla krájať.