Tieto vegánske slané muffiny sú plné šťavnatých paradajok, sladkou kukuricou, karamelizovanou cibuľou a ochutené sú talianskymi bylinkami. Je to vynikajúce raňajky, skvele sa hodí aj ako obed do krabičky či ako desiata kedykoľvek počas dňa.
INGREDIENCIA
- 1 hrnček celozrnnej múky
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 polievková lyžica talianskych byliniek
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- soľ podľa chuti
- 1 šálka nakrájaných paradajok
- 1/2 šálky kukuričných zŕn čerstvých / mrazených / konzervovaných
- 1/4 hrnčeka nakrájanej jarnej cibuľky (bielej i zelenej časti)
- 1 a 1/4 šálky sójového alebo akéhokoľvek iného rastlinného mlieka
- 1 lyžička jablčného octu
- 1/4 šálky + 1 polievková lyžica akéhokoľvek oleja na varenie (pokiaľ možno s neutrálnou príchuťou)
POSTUP
- Na panvici rozohrejeme 1 lyžičku oleja a pridáme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme cukor, soľ a restujeme, kým cibuľa neskaramelizuje.
- Dáme sójové mlieko do misky a pridáme jablkový ocot.
- Necháme pár minút odstáť.
- V mise zmiešame obe múky, jedlú sódu, prášok do pečiva, korenie, soľ a talianske bylinky.
- V ďalšej veľkej mise zmiešame zrazené mlieko a olej.
- Pridáme suché ingrediencie a dobre premiešame.
- Ďalej pridáme karamelizovanú cibuľu, paradajky, kukuricu a jarnú cibuľku.
- Premiešame.
- Cesto na muffiny dáme do formičiek na muffiny a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 25 minút alebo kým špáradlo vložené do muffiny nevyjde čisté.
- Necháme vychladnúť na mriežke a potom vyberieme z formy.
- Užite si to!