Vegánske Pad Thai

Vegánske Pad Thai

Tieto ázijské rezance sú hotové do 30 minút. Sú teda skvelé na rýchly obed alebo napríklad večeru a určite budú chutiť všetkým, kto sa vyžíva vo vegánskych jedlách.

Ingrediencie na omáčku

  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 4 lyžice javorového sirupu
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 2 lyžice chilli pasty (podľa chuti)

Ingrediencie na Pad Thai

  • 1 balenie thajských ryžových rezancov
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 tofu, odkvapkané a nakrájané na kocky
  • 2 menšie mrkvy, jemne nasekané
  • 2 nasekané jarné cibule
  • Mesiačiky limetky, nasekaný koriander, drvené arašidy a hrnček fazuľových klíčkov na posyp

Postup

  • Uvarte si rezance podľa pokynov na obale, sceďte a dajte bokom.
  • Všetky prísady omáčky spoločne premiešajte v malej miske a dajte bokom.
  • Na veľkej panvici (môžete použiť aj rovnaký hrniec, v ktorom ste varili rezance), zahrejte olej, pridajte tofu a smažte ho, kým nie sú všetky strany zlatohnedé.
  • Na panvicu s tofu pridajte rezance, omáčku, mrkvu, zelenú cibuľu a polovicu koriandra.
  • Za stáleho miešania varte asi 10 minút.
  • Ihneď podávajte, posypte arašidy, koriandrom, fazuľovými klíčkami a nechtíkmi limetky. Môžete pokvapkať limetkovou šťavou podľa chuti.
Thajské rezance na vegánsky spôsob
Zdroj: fastingathome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.