Tieto ázijské rezance sú hotové do 30 minút. Sú teda skvelé na rýchly obed alebo napríklad večeru a určite budú chutiť všetkým, kto sa vyžíva vo vegánskych jedlách.
Ingrediencie na omáčku
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice ryžového octu
- 4 lyžice javorového sirupu
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 2 lyžice chilli pasty (podľa chuti)
Ingrediencie na Pad Thai
- 1 balenie thajských ryžových rezancov
- 2-3 lyžice rastlinného oleja
- 1 tofu, odkvapkané a nakrájané na kocky
- 2 menšie mrkvy, jemne nasekané
- 2 nasekané jarné cibule
- Mesiačiky limetky, nasekaný koriander, drvené arašidy a hrnček fazuľových klíčkov na posyp
Postup
- Uvarte si rezance podľa pokynov na obale, sceďte a dajte bokom.
- Všetky prísady omáčky spoločne premiešajte v malej miske a dajte bokom.
- Na veľkej panvici (môžete použiť aj rovnaký hrniec, v ktorom ste varili rezance), zahrejte olej, pridajte tofu a smažte ho, kým nie sú všetky strany zlatohnedé.
- Na panvicu s tofu pridajte rezance, omáčku, mrkvu, zelenú cibuľu a polovicu koriandra.
- Za stáleho miešania varte asi 10 minút.
- Ihneď podávajte, posypte arašidy, koriandrom, fazuľovými klíčkami a nechtíkmi limetky. Môžete pokvapkať limetkovou šťavou podľa chuti.