Upiecť si môžete aj vegánske bezlepkové pečivo. Perníčky na Vianoce neodmysliteľne patria.
Perníčky dokonca predstavujú počas vianočných sviatkov najobľúbenejšie a najlepšie vegánske pečivo .
INGREDIENCIA
- 1 hrnček raw mandlí
- 1 lyžica ľanového semienka
- 1 a 1/4 hrnčeka pohánkovej múky
- 1/2 hrnčeka kokosového cukru
- 1/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
- 1/4 hrnčeka mandľového mlieka
- 1/4 hrnčeka javorového sirupu
- 1 lyžica mletého zázvoru
- 1 lyžička mletej škorice
POSTUP
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Mandle rozmixujte tak, aby z nich bola múka.
- Pridajte zvyšok prísad a miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Cesto rozvaľkajte na zhruba 6 mm hrubý plát.
- Vykrajujte perníčky.
- Potom perníčky vložte na plech s papierom na pečenie a pečte ich 10 až 15 minút.