Vegánske pizza cesto

Vegánske pizza cesto

Existuje niečo lepšie, než si pripraviť svoju obľúbenú pochúťku doma? Každá pizza je niečím jedinečná, a pokiaľ patríte medzi vegánov, potom vás tento recept určite zaujme.

Ingrediencie:

  • 3/4 hrnčeka teplej vody
  • 2 1/4 lyžičky aktívneho sušeného droždia
  • 1 lyžička organického cukru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky

Na dohotovenie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice rozpusteného vegánskeho masla

Postup:

  • V malej miske zmiešame teplú vodu, droždie a cukor. Necháme 10 minút aktivovať, aby sa utvorila pena.
  • Vmiešame olej, soľ, 1/2 hrnčeka múky a rúk alebo pomocou stojanového mixéra miesime, kým sa neutvoria gule. Cesto bude lepkavé, ale nesmie byť veľa.
  • Keď bude lepiť naozaj veľa, pridáme 1 – 2 lyžice múky a opäť miesime, kým sa všetko nespojí. Takto pokračujeme zhruba 5 minút.
  • Potom vymastíme čistú misku olejom, vložíme do nej guľôčku cesta, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
  • Vykysnuté cesto stlačíme, vyberieme z misky a ešte niekoľkokrát na pracovnej ploche prehniteme.
  • Cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche na okrúhlu placku o veľkosti 30 cm a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Povrch potrieme olivovým olejom, prepichneme na niekoľkých miestach vidličkou a necháme pár minút odpočívať.
  • Medzitým si predhrejeme rúru na 220 stupňov. Vložíme cesto a predpečieme si ho zhruba 5 – 7 minút, aby len ľahko zozlatol povrch.
  • Vyberieme z rúry, potrieme rozpusteným vegánskym maslom a potom hneď ozdobíme podľa ľubovôle.
  • Vrátime späť do rúry a necháme piecť ďalších 10 – 15 minút, až kým nebude mať pizza zlatisto hnedú kôrku.
Jednoduché šesťzložkové vegánske cesto na domácu pizzu.
Zdroj: https://www.karissasvegankitchen.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.