Vegánske rolky so škoricou

Vegánske rolky so škoricou

Slávny recept na vegánske škoricové slimáky, ktoré úspešne obstoja proti akejkoľvek neveganskej verzii. Servírujte škoricové rolky ako jednoduchý múčnik pri každej príležitosti.

Čo budeme potrebovať

Na kvások

  1. 125 ml teplej vody
  2. 5 g cukru
  3. 8 g rýchlo kypriaceho instantného droždia

Na cesto

  1. 430 g hladkej múky
  2. 70 g kokosového masla
  3. 125 ml nesladeného mandľového mlieka
  4. 75 g trstinového cukru
  5. Lyžička soli

Na náplň

  1. 110 g trstinového cukru
  2. 10 g škorice
  3. 50 g vegánskeho masla (rozpusteného)

Na polevu

  • 40 g trstinového cukru
  • Kokosovú smotanu

Postup

  1. Pre kvások si do malej misky pridáme teplú vodu
  2. Vmiešame cukor, kým sa takmer nerozpustí
  3. Teraz vmiešame droždie, kým sa nerozpustí
  4. Zmes necháme bokom 6 až 7 minút, aby vzišiel kvások
  5. Na cesto si do veľkej misy pridáme múku
  6. Rozpustíme vegánske maslo a vmiešame mandľové mlieko, cukor a soľ
  7. Zmes by mala byť vlažná – ak je teplejšia, necháme ju minútu vychladnúť
  8. Vmiešame kvások a miešame, kým sa nespoja
  9. Mokré ingrediencie vmiešame do múky a premiešame
  10. Cesto začneme zapracovávať, kým nezapracujeme všetku múku
  11. Cesto vyklopíme na pomúčenú plochu a miesime ďalšie 3 až 4 minúty, kým neprestane byť lepivé
  12. Z cesta vytvarujeme guľu a vložíme ju do misy, ktorú prikryjeme utierkou a umiestnime ju na teplé miesto, aby cesto vykyslo.
  13. Medzitým si pripravíme náplň zo škoricového cukru
  14. V malej miske zmiešame cukor a škoricu a dáme bokom
  15. Pripravíme si náplň av malom hrnci si rozpustíme maslo
  16. V rozpustenom masle, premiešame hnedý cukor, kým sa nespoja
  17. Keď je, cesto vykysnuté vyvaľkáme ho do veľkého obdĺžnika
  18. Cukrárskym štetcom na cesto rozotrieme rozpustené maslo so škoricou a posypeme ho cukrom
  19. Cesto zrolujeme čo najpevnejšie a nakrájame ho na 10-12 roliek
  20. Škoricové rolky vložíme do pripraveného pekáča, niekoľko centimetrov od seba
  21. Pekáč zakryjeme plastovou fóliou a necháme 45 minút kysnúť.
  22. Medzitým si pripravíme vegánsku polevu, kedy vyšľaháme kokosovú smotanu s cukrom do hustej zmesi
  23. Do predhriatej rúry na 180 stupňov vložíme plech so škoricovými rolkami a pečieme 20-25 minút
  24. Potom ich vyberieme z rúry a necháme škoricové slimáky asi na 10 minút vychladnúť
  25. Rolky potrieme kokosovou polevou
  26. Ihneď podávame
Najlepší recept na vegánsku verziu škoricových slimákov z kysnutého cesta.
Zdroj: noracooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.