Lahodná batátová kaša s mandľovým mliekom, javorovým sirupom a škoricou sa pripravuje z pár ingrediencií a jej príprava trvá iba 30 minút. Navyše je vegánska a bez rafinovaného cukru.
Čo budete potrebovať
- 3 stredné batáty, olúpané a nakrájané na 5 cm kúsky
- ¼ šálky mandľového mlieka
- 1-2 lyžice javorového sirupu
- ½ lyžičky morskej soli
- ¼ lyžičky mletej škorice
- štipka muškátového orieška
- pekanové orechy, nahrubo nasekané (voliteľne)
Postup
- Do veľkého hrnca nalejte asi 2,5 cm vody.
- Vložte do hrnca naparovací kôš a položte naň kúsky batátov.
- Prikryte pokrievkou a varte v pare na strednom plameni 15–20 minút, alebo pokiaľ nie sú batáty veľmi mäkké.
- Do stredne veľkej misy pridajte podusené batáty.
- Zmes roztlačte, kým nedosiahnete požadovanú textúru.
- Pridajte mandľové mlieko, javorový sirup, škoricu, muškátový oriešok a soľ a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- V prípade potreby upravte korenie a sladkosť.
- Podávajte a voliteľne ozdobte pekanovými orechmi.
Skúste aj naše lahodné recepty na zapečenú zemiakovú kašu a uvidíte, ako vám zachutí. Je to nevšedný spôsob, ako si túto detskú dobrotu vychutnať úplne inak.