Cestoviny s hubami – jednoduché a neuveriteľne chutné a sýte jedlo, ktoré pripravíte od základu iba za 40 minút. Najlepšie zo všetkého je, že je navyše aj vegánsky!
Čo budeme potrebovať
- 500 g portobello húb (nakrájaných na tenké plátky)
- 6 veľkých strúčikov cesnaku
- 500 g špaget
- Petržlen
- Soľ
- Korenie
Postup
- Vo veľkej panvici si na strednú teplotu orestujeme s trochou oleja nakrájané portobello šampiňóny, kým nie sú dozlatista opečené
- Keď sú huby hotové, pridáme nasekaný cesnak a za stáleho miešania smažíme niekoľko minút, kým sa nerozvonia
- Medzitým privedieme vo veľkom hrnci do varu osolenú vodu
- Pridáme špagety a uvaríme ich podľa návodu na obale
- Uvarené špagety zlejeme a vhodíme ich k restovaným hubám a cesnaku
- Všetko dobre premiešame
- Podľa chuti osolíme a okoreníme
- Pred podávaním cestoviny ich posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou