Pripravte si pravé vegánske nevaječné rezance! Tu nájdete jednoduchý návod ako si túto pochúťku z Nemecka uvariť! Tento recept je jednoduchý, rýchly a nevegani ten rozdiel ani nepostrehnú.
Čo budeme potrebovať
Na špecle
- 200 g hladkej múky
- 3 lyžice krupice
- 2 lyžičky oleja
- 2 lyžičky soli
- 250 ml perlivej vody
- 3 cibuľa
- 50 ml rastlinnej smotany
- 100 g vegánskeho syra (strúhaného)
- Petržlen na podávanie
Na údené tofu
- 200 g údeného tofu
- ½ lyžičky sójovej omáčky
- Rastlinný olej
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné krúžky
- Na panvici rozohrejeme vegánske maslo alebo olej a pridáme cibuľu
- Dochutíme soľou a korením
- Opekáme 10 – 15 minút, kým sa nerozvonia a nezozlátne
- Keď je upečená, tak ju dáme bokom
- Do misy pridáme múku, krupicu, rastlinný olej, soľ a perlivú vodu
- Začneme miešať a miešam, kým sa prísady nespoja
- Vo veľkom hrnci si dáme variť osolenú vodu
- Cesto na špecle pretlačíme tvorítkom na halušky do hrnca a varíme, kým nevyplávajú na povrch vody
- Akonáhle sa objaví na vodnej hladine, vyberieme ich pomocou dierovanej lyžice
- Uvarené vaječné rezance pridáme do panvice
- Pridáme osmaženú cibuľku, nastrúhaný vegánsky syr a rastlinnú smotanu a všetko premiešame
- Špeclovú zmes dáme piecť do rúry na 10-15 minút, kým nebudú zlatisté
- Medzitým si nadrobno nakrájame údené tofu
- Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a údené tofu opečieme do chrumkava
- Dochutíme sójovou omáčkou
- Syrové špecle posypeme údeným tofu a nasekanou petržlenovou vňaťou