Vegánske špecle s tofu

Vegánske špecle s tofu

Pripravte si pravé vegánske nevaječné rezance! Tu nájdete jednoduchý návod ako si túto pochúťku z Nemecka uvariť! Tento recept je jednoduchý, rýchly a nevegani ten rozdiel ani nepostrehnú.

Čo budeme potrebovať

Na špecle

  1. 200 g hladkej múky
  2. 3 lyžice krupice
  3. 2 lyžičky oleja
  4. 2 lyžičky soli
  5. 250 ml perlivej vody
  6. 3 cibuľa
  7. 50 ml rastlinnej smotany
  8. 100 g vegánskeho syra (strúhaného)
  9. Petržlen na podávanie

Na údené tofu

  1. 200 g údeného tofu
  2. ½ lyžičky sójovej omáčky
  3. Rastlinný olej

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné krúžky
  3. Na panvici rozohrejeme vegánske maslo alebo olej a pridáme cibuľu
  4. Dochutíme soľou a korením
  5. Opekáme 10 – 15 minút, kým sa nerozvonia a nezozlátne
  6. Keď je upečená, tak ju dáme bokom
  7. Do misy pridáme múku, krupicu, rastlinný olej, soľ a perlivú vodu
  8. Začneme miešať a miešam, kým sa prísady nespoja
  9. Vo veľkom hrnci si dáme variť osolenú vodu
  10. Cesto na špecle pretlačíme tvorítkom na halušky do hrnca a varíme, kým nevyplávajú na povrch vody
  11. Akonáhle sa objaví na vodnej hladine, vyberieme ich pomocou dierovanej lyžice
  12. Uvarené vaječné rezance pridáme do panvice
  13. Pridáme osmaženú cibuľku, nastrúhaný vegánsky syr a rastlinnú smotanu a všetko premiešame
  14. Špeclovú zmes dáme piecť do rúry na 10-15 minút, kým nebudú zlatisté
  15. Medzitým si nadrobno nakrájame údené tofu
  16. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a údené tofu opečieme do chrumkava
  17. Dochutíme sójovou omáčkou
  18. Syrové špecle posypeme údeným tofu a nasekanou petržlenovou vňaťou
Bezvaječné rezance s tofu a vegánskou omáčkou.
Zdroj: zuckerjagdwurst.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.