Vegánske zelerové rezne s holandskou omáčkou a špargľou

Vegánske zelerové rezne s holandskou omáčkou a špargľou

Nielen vegáni si pochutnajú na tomto výživnom a výdatnom pokrme! Kombinácia vyprážaného zelerového rezňa, varených zemiakov, bielej špargle a vegánskej holandskej omáčky poteší vaše chuťové bunky, aj keď ste zarytý mäsožravec.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg šalátových zemiakov
  • 1 kg bielej špargle
  • 1 lyžica rastlinného masla
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 10 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 porcie holandskej vegánskej omáčky viď nižšie

Na holandskú omáčku:

  • 8 lyžíc vegánskeho masla
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml vegánskej smotany
  • 2 lyžičky horčice
  • 2 lyžice bieleho vína
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • soľ
  • biele korenie

Na zelerové rezne:

  • 1 veľký zeler
  • 3 lyžice horčice
  • soľ a korenie
  • strúhaný muškátový oriešok
  • paprika
  • 150 g strúhanky
  • 150 ml rastlinného mlieka
  • 100 g hladkej múky
  • rastlinný olej

Postup

  • Do hrnca pridajte neolúpané zemiaky, osoľte a nechajte variť cca 10-15 minút alebo do zmäknutia.
  • Zlejte vodu a udržujte zemiaky v hrnci teplé (ak chcete, olúpte ich).
  • Vo veľkom kastróle priveďte do varu vodu.
  • Pridajte 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu rastlinného masla a 1 lyžicu čerstvej citrónovej šťavy.
  • Špargľa olúpte a ulomte konce.
  • Pridajte do hrnca a varte asi 1 minútu.
  • Potom znížte plameň a nechajte 10–15 minút variť, kým špargľa nezmäkne.
  • Nechajte prikryté v teple.
  • V hrnci rozpustite 4 lyžice vegánskeho masla a vmiešajte múku.
  • Šľahajte do hladka.
  • Za stáleho šľahania pomaly prilievajte zeleninový vývar.
  • Priveďte do varu, znížte teplotu a pridajte vegánsku smotanu, 4 lyžice vegánskeho masla, biele víno, horčicu a citrónovú šťavu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Omáčku nechajte dusiť cca 5 – 10 minút, kým nezhustne na požadovanú konzistenciu.
  • Pred podávaním dochuťte.
  • V hrnci priveďte do varu osolenú vodu.
  • Zeler olúpte a nakrájajte na asi 1 cm hrubé plátky.
  • Do hrnca pridajte plátky zeleru a nechajte asi 5 minút prevariť.
  • Plátky by mali byť mäkké, ale nelámať sa na kúsky.
  • Plátky zeleru nechajte odkvapkať na utierke a nechajte vychladnúť.
  • Každý plátok zeleru z oboch strán potrite horčicou a dobre dochuťte soľou, čiernym korením, paprikou a muškátovým orieškom.
  • Jednu misku naplňte múkou, druhou rastlinným mliekom a treťou strúhankou.
  • Plátky zeleru obaľte v múke, potom v rastlinnom mlieku a nakoniec v strúhanke.
  • V hlbokej panvici rozohrejte veľa rastlinného oleja (cca 1 cm vysoká vrstva).
  • Zelerový rezeň opečte z oboch strán dozlatista, potom opatrne vyberte z tuku a nechajte odkvapkať na papierovej utierke
  • Zelerový rezeň podávajte so zemiakmi, bielou špargľou a holandskou omáčkou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Vyprážaný rezeň z zeleru servírovaný so zemiakmi, špargľou a holandskou omáčkou na tanieroch.
www.zuckerjagdwurst.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na cordon bleu z rôznych druhov mäsa. Zamilujete sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.