Vegánske zemiakovo-tekvicové halušky

Vegánske zemiakovo-tekvicové halušky

Naučte sa s naším jednoduchým návodom pripraviť domáce vegánske halušky zo zemiakov a tekvice, na ktoré potrebujete iba 4 ingrediencie. Je vhodný pre dospelých aj deti, ktoré môžete zapojiť do procesu prípravy nokov. Určite si to užijú!

Čo budete potrebovať

Na tekvicové halušky:

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 veľký zemiakov, olúpaný a nakrájaný na veľké kúsky
  • 1 šálka tekvicového pyré
  • 1 lyžička soli
  • 1/8 lyžičky mletého muškátového orieška (voliteľne)

Na maslovú omáčku:

  • 4 lyžice vegánskeho masla
  • 20 čerstvých lístkov šalvie, nasekaných nadrobno
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané

Na servírovanie:

  • čierne korenie
  • vegánsky parmezán

Postup

  • Vložte zemiaky do hrnca, zalejte ich vodou a priveďte do varu.
  • Znížte plameň na mierny a varte, kým nepôjdu jednoducho prepichnúť vidličkou, asi 20–30 minút.
  • Sceďte (nezabudnite si ponechať asi 1/4 šálky škrobovej vody) a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Rozšťouchejte zemiaky, aby boli jemné a hladké.
  • Odmerajte si 3/4 šálky rozšťouchaných zemiakov a zvyšok si schovajte na iné použitie.
  • Šťuchané zemiaky položte na čistú pracovnú plochu.
  • Preosejte k nim múku a pridajte tekvicové pyré a soľ.
  • Všetko premiešajte pomúčenými rukami, kým nevznikne hladké cesto, a keď je cesto príliš mokré, pridajte ďalšiu lyžicu múky alebo, ak je cesto príliš suché, pridajte po 1 lyžici odloženej škrobovej vody.
  • Cesto by malo byť mäkké a mierne lepivé.
  • Akonáhle je cesto hladké, hneťte ho 30 sekúnd až minútu alebo pokiaľ nebude mäkké, dávajte pozor, aby ste cesto neprepracovali.
  • Z cesta vytvarujte zhruba 2,5 cm vysoký obdĺžnik a nakrájajte ho vodorovne na plátky.
  • Každý z týchto plátkov zrolujte do povrazu s priemerom asi centimeter a potom tieto povrazy nakrájajte na halušky.
  • Halušky môžete buď variť tak, ako sú, alebo na nich môžete obtlačiť vidličku.
  • Halušky položte v jednej vrstve na doštičku a zľahka ich poprášte múkou.
  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
  • Pripravte si omáčku.
  • Dajte panvicu na stredný plameň a pridajte vegánske maslo.
  • Akonáhle sa vegánske maslo rozpustí, nechajte ho variť na panvici asi 3-4 minúty.
  • Pridajte šalviu a cesnak a varte 2-3 minúty.
  • Odstráňte zo sporáka.
  • Keď sa voda varí, pridajte halušky a zamiešajte, aby sa neprichytili. V
  • arte, kým nevyplávajú na hladinu vody, a potom ich nechajte ďalších 30 sekúnd sedieť.
  • Pomocou dierovanej lyžice halušky vyberte a preložte ich do panvice k maslu.
  • Dajte panvicu späť na stredný plameň a halušky pár minút opekajte v maslovej omáčke.
  • Podávajte posypané vegánskym parmezánom a troškou čierneho korenia.
Vegánske halušky z zemiakov a tekvica na tanieri s vidličkou.
www.sweetsimplevegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.