Vegánsky citrónový cheesecake s čerstvými čučoriedkami

Vegánsky citrónový cheesecake s čerstvými čučoriedkami

Aj vegáni si u nás prídu na svoje! Máme pre nich totiž jemný a krémový cheesecake s lahodne chrumkavým korpusom. Namiesto čerstvých čučoriedok je možné použiť aj teplú čučoriedkovú omáčku.

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 100 g mandľovej múky
  • 125 g hladkej múky
  • 50 g práškového alebo kokosového cukru
  • ½ lyžičky jemnej soli
  • 5-6 lyžíc kokosového oleja bez zápachu alebo vegánskeho masla, rozpusteného

Na náplň:

  • 200 g kešu orechov, namočených vo vriacej vode po dobu 30 minút
  • 120 ml ovseného mlieka
  • kôra z 2 citrónov + 6 lyžíc citrónovej šťavy
  • 250 g extra jemného tofu
  • 125 g práškového cukru
  • ½ lyžičky citrónového extraktu (voliteľné)
  • 2 lyžičky vanilkovej pasty alebo vanilkového extraktu
  • štipka kurkumy
  • štipka soli
  • 2 lyžice tapiokového škrobu

Na ozdobu:

  • čerstvé čučoriedky
  • vegánska šľahačka alebo vegánske pusinky

Postup

  • Do veľkej misy dajte mandľovú múku, hladkú múku, cukor a soľ.
  • Dobre premiešajte.
  • K suchým ingredienciám prstami votrite tuk.
  • Zmes by mala pripomínať ľahko vlhkú posýpku.
  • Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažte tukom a vyložte dno a boky papierom na pečenie.
  • Rukami rozložte posýpku na dno formy a prstami ju zatlačte na dno a trochu do strany.
  • Korpus stlačte pomocou skleneného pohára s plochým dnom cez kus papiera na pečenie.
  • Na pár miestach prepichajte dno vidličkou.
  • Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C počas 30 minút.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Scedené kešu oriešky, ovsené mlieko, citrónovú šťavu a citrónovú kôru dajte do mixéra.
  • Mixujte, kým nebude zmes super hladká a nebudú v nej žiadne hrudky.
  • Potom pridajte zvyšok ingrediencií a znovu rozmixujte do hladka.
  • Zmes nalejte na predpečený základ.
  • Niekoľkokrát poklepte plechom o pracovný stôl, aby praskli vzduchové bubliny v zmesi.
  • Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C asi 40–45 minút.
  • Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť (najlepšie cez noc).
  • Ozdobte čučoriedkami a vegánskymi pusinkami, prípadne vegánskou šľahačkou.
Cheesecake z citróna ozdobený pusinkami a čerstvými čučoriedkami na tanieri.
www.lazycatkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.