Vegánsky fazuľový guláš z multifuknčného hrnca

Vegánsky fazuľový guláš z multifuknčného hrnca

Tento guláš z bielych fazule je zdravý, vegánsky, bez lepku a bez pridaného oleja. Navyše ho jednoducho pripravíte v multifunkčnom hrnci a nebudete tak mať na prácu upratovanie žiadneho riadu.

Ingrediencie

  • 340 g bielych fazule (napr. Cannellini), namočených cez noc
  • 3 stredné šalotky, nakrájané na kocky
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 3 stopky stopkového zeleru, nakrájané na plátky
  • 1 veľká alebo 2 malé až stredné zemiaky, umyté, olúpané a nastrúhané
  • 3 a 1/2 zeleninového vývaru
  • 1 až 1 a 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička sladkej alebo pálivej papriky
  • bouqet garni: 2 bobkové listy + niekoľko vetvička petržlenovej vňate a tymiánu, pevne zviazané kuchynským povrázkom
  • 1 a ½ – 2 lyžičky soli
  • čerstvé namleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • 1 plechovka (410 g) drvených paradajok
  • 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

Na gremolate:

  • 1 veľká hrsť petržlenovej vňate, listy a vňate
  • 1 veľký strúčik cesnaku, olúpaný a ponechaný vcelku
  • 1 malý bio citrón
  • hrubá alebo vločkovitá morská soľ
  • na podávanie (voliteľne): čerstvá citrónová šťava, extra panenský olivový olej a chrumkavý celozrnný chlieb

Postup

  1. Fazuľu zalejte 6 šálkami (asi 1,4 l) vody a 2 lyžičkami soli.
  2. Namočte na 8 hodín alebo cez noc, potom ich sceďte a opláchnite pod studenou vodou.
  3. Nalejte zeleninový vývar do multifunkčného hrnca.
  4. Pridajte namočené a odkvapkané biele fazule, šalotku, cesnak, stopkatý zeler, nastrúhané zemiaky, rascu, papriku, soľ, korenie a bouquet garni.
  5. Premiešajte.
  6. Pridajte drvené paradajky a paradajkový pretlak na ostatné ingrediencie, ale nemiešajte, nechajte paradajky sedieť navrchu.
  7. Zaistite veko a nastavte uvoľňovač tlaku na tesnenie.
  8. Zvoľte nastavenie Tlakové varenie pri vysokom tlaku a nastavte dobu varenia na 12 minút.
  9. Zatiaľ čo sa guláš varí, pripravte si gremolatu.
  10. Petržlenovú vňať nasekajte nahrubo.
  11. Nastrúhajte cesnak priamo na petržlenovú vňať a navrch tejto zmesi nastrúhajte citrón, dávajte pozor, aby ste neolúpali bielu dreň pod šupkou.
  12. Cesnak a citrónovú kôru vmiešajte do petržlenovej vňate a sekajte, kým nie je všetko jemne nasekané.
  13. Posypte trochou hrubej alebo vločkovej morskej soli.
  14. Hneď ako 12-minútový časovač skončí a pípne, nechajte tlak prirodzene uvoľniť.
  15. Otvorte hrniec a ochutnajte a podľa potreby pridajte ďalšiu soľ.
  16. Guláš preložte do jednotlivých misiek a do každej pridajte trochu gremolaty.
  17. Ak chcete, pokvapkajte trochou čerstvej citrónovej šťavy a trochou extra panenského olivového oleja a podávajte s celozrnným pečivom.
  18. Zvyšky uchovávajte v chladničke po dobu až 4-5 dní.
Guláš z bielych fazule servírovaný v mise s plátkom opečeného chleba s vedľa položenými lyžicami a ďalšou porciou tohto pokrmu.
www.rainbowplantlife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.