Aj vegáni si u nás prídu na svoje. Pre nich máme pripravený tento vynikajúci recept na guláš z 3 druhov fazule, kelu a šampiňónov. Jedná sa o jednoduchý pokrm, ktorý je možné pripraviť kedykoľvek počas pracovného týždňa a navyše je hotový iba za 25 minút!
INGREDIENCIA
- 2 červené cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 200 g šampiňónov
- 1 lyžička mletej rímskej rasce
- 1 lyžička garam masaly
- 1 lyžička údené papriky
- 1/2 lyžičky pálivej papriky
- 2 plechovky nakrájaných paradajok
- 1 kocka bujónu
- 1 plechovka (400 g) červených fazule kidney
- 1 plechovka (400 g) bielych maslových fazule
- 1 plechovka (400 g) čiernych fazule
- 1 lyžica sušenej zmesi byliniek
- 1 vrchovatá lyžica arašidového masla
- 2 šálky nakrájaného kelu
- hrsť čerstvého koriandra
POSTUP
- Zahrejte lyžicu repkového (alebo iného rastlinného) oleja v hrnci so silným dnom na strednom plameni.
- Cibuľu nakrájajte nahrubo, cesnak nasekajte a pridajte do hrnca.
- Akonáhle zosklovatí, pridajte šampiňóny (nakrájané na štvrtky) a ďalej restujte, kým nezhnednú.
- Pridajte rímsku rascu, papriku, garam masalu a sušené bylinky.
- Poriadne premiešajte, kým sa korenie nerozvonia.
- Pridajte nakrájané paradajky, fazuľu, kocku vývaru a arašidové maslo a nechajte asi 15 minút mierne prevariť.
- Pridajte nakrájaný kel a varte ďalších 5 minút.
- Omáčka je hotová, keď zhustne a má sýto červenú farbu.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a pridajte nasekaný koriander.
Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné recepty na bezmäsité vegetariánske gulášy nielen pre vegetariánov!