Vegánsky hot dog

Vegánsky hot dog

Ani vegáni sa nemusia vzdať svojho milovaného párku v rožku. Stačí si ho iba pripraviť tak trochu inak. Držte sa tohto receptu a hot dogy budú chutiť neuveriteľne autenticky a šťavnato!

Čo budete potrebovať

Na párky:

  • 400 g extra pevného tofu
  • 1/3 šálky vody
  • 2 lyžice praženého sezamového oleja
  • 2 lyžice bbq omáčky
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžica vegetariánskeho bujónu
  • 1 lyžica žltej horčice
  • 1 lyžica tekutého dymu
  • 1 lyžica tamari alebo sójovej omáčky
  • 2 lyžičky jablčného octu
  • 3 lyžice lahôdkového droždia
  • 1 lyžica papriky
  • 2 lyžičky granulovanej cibule
  • 1 lyžička granulovaného cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 3/4 lyžičky zelerovej soli
  • 1/2 lyžičky nového korenia
  • 1 a 1/2 šálky + 2 lyžice pšeničného lepku
  • pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva (voliteľne pre farbu)

Na marinádu:

  • 1 šálka vriacej vody z kanvice
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 2 lyžičky tamari alebo sójovej omáčky
  • 2 lyžičky vegetariánskeho bujónu
  • 1/2 lyžičky zelerovej soli
  • 1/2 lyžičky granulovanej cibule
  • 1/4 lyžičky nového korenia

Ostatné ingrediencie:

  • hrčky na hot dogy
  • topping podľa vašej voľby

Postup

  • Sceďte tofu a rukami vytlačte prebytočnú vlhkosť.
  • Nakrájajte ho na kúsky a pridajte do kuchynského robota so zvyškom ingrediencií na párky OKREM LEPKU a spracujte do hladka ako pyré.
  • Teraz pridajte pšeničný lepok a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto vyklopte na pult, 20-25krát prehneťte a vytvarujte bochník.
  • Nakrájajte bochník na 4 kusy.
  • Každý kus rozdeľte na 3-4 časti.
  • Odtrhnite 12-16 kusov alobalu o šírke približne 15 cm.
  • Každý kúsok cesta zrolujte do tvaru klobásy zhruba rovnakej dĺžky ako má hrčka na hot dog.
  • Každý ,,párok“ zabaľte do alobalu ako cukrík a zatočte konce.
  • Naskladajte párky do naparovacej vložky parného hrnca.
  • V prípade potreby mierne zastrihnite zakrútené konce.
  • Naplňte dno hrnca vodou a uistite sa, že sa voda nedotýka vložky naparovača.
  • Prikryte a varte 30 minút.
  • Počas varenia zmiešajte v miske ingrediencie na marinádu.
  • Keď sú párky hotové a vychladnuté, rozbaľte ich.
  • Párky vložte do veľkého vrecka na zips spolu s marinádou.
  • Vytlačte prebytočný vzduch, utesnite vrecko a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny alebo cez noc.
  • Vyberte párky z marinády.
  • Opečte ich na panvici alebo grilujte s trochou oleja, prípadne ich ohrejte v mikrovlnnej rúre.
  • Vychutnajte si takto pripravený párok v bulke na hot dog so svojimi obľúbenými ingredienciami.
Párky z tofu v hrčkach, servírované na tanieri s rôznymi toppingmi.
www.thecheekychickpea.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.