Vegánsky koláč s ríbezľami

Vegánsky koláč s ríbezľami

Tento lahodný vegánsky a bezlepkový koláč z červených ríbezlí môže byť jedným z mnohých výtvorov tohtoročného ríbezľového leta.

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 200 g ryžovej múky
  • 60 g kešu masla
  • 60 ml tmavého javorového sirupu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na náplň

  • 200 g červených ríbezlí
  • 3 lyžice tmavého javorového sirupu
  • 1 lyžica tapiokového škrobu
  • šťava z polovice citróna
  • ½ lyžičky škorice

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Vymažte plech na koláč.
  • Všetky ingrediencie na koláčovú krustu spracujte v kuchynskom robote, kým sa nespoja v cesto.
  • Cesto zľahka prehniteme do gule.
  • Cesto rozdelíme na polovice az každej vyvaľkáme guľu.
  • Vezmite jednu z guličiek a rukami ju sploštite na placku.
  • Vložte do pripravenej koláčovej formy a rukami ju vytlačte do formy.
  • Náplň na koláč pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
  • Túto zmes preneste do pripravenej koláčovej krusty.
  • Zostávajúcu polovicu cesta, rozvaľkajte a pozdĺžne nakrájajte na tenké prúžky.
  • Na náplni vytvorte z týchto prúžkov mriežku.
  • Ríbezľový koláč pečte v predhriatej rúre približne 45 minút, kým okraje nezozlátnu a náplň nezačne bublať a stuhnúť.
Upečený krehký ríbezľový koláč.
Zdroj: CreativeOlly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.