Vegánsky maďarský guláš

Vegánsky maďarský guláš

Luxusný bezmäsitý guláš, ktorý je výdatný a príjemne pikantný, a červené víno mu dodáva ten správny šmrnc. To jednoducho musíte ochutnať!

Ingrediencie

  • 320 g jemne nakrájanej bielej cibule
  • 2 červené papriky, nakrájané
  • 6 extra veľkých strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 2 a 1/2 – 3 šálky vývaru
  • 1 lyžička jemnej soli
  • 3-5 lyžíc maďarskej papriky (uistite sa, že nie je údená)
  • 1/4 šálky suchého červeného vína
  • 8 malých zemiakov, nakrájaných na kúsky
  • 410 ml plechovka nakrájaných paradajok so šťavou
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • štipka kajenského korenia

Postup

  1. Nakrájajte si všetku zeleninu.
  2. Do veľkého hrnca na strednom plameni pridajte cibuľu, papriku, cesnak, 1 šálku vývaru a 1/2 lyžičky soli.
  3. Akonáhle to po celom povrchu začne bublať, varte asi 8 minút, kým zelenina nezmäkne a všetok vývar nezmizne.
  4. Pred pridaním vína chcete, aby sa vývar vyvaril, omáčka tak zostane hustá a na konci nebude vodová.
  5. Pridajte papriku a víno a varte asi 3 minúty.
  6. Pridajte zemiaky, paradajky, korenie, ďalšie 1/2 lyžičky soli a zvyšný vývar.
  7. Začnite s 1 a 1/2 šálky a pridajte ďalšie, ak je to potrebné.
  8. Dobre premiešajte a zvýšte plameň.
  9. Akonáhle dôjde zmes k varu, prikryte a znížte teplotu na stredne nízku.
  10. Varte asi 15–20 minút, kým zemiaky nezmäknú, ale nebudú kašovité.
  11. Ochutnajte av prípade potreby pridajte ďalšie korenie.
  12. Ihneď podávajte buď samotné alebo s bielou ryžou.
Guláš zo zemiakov a červených paprík servírovaný vo veľkej nádobe a posypaný čerstvými bylinkami.
www.hevegan8.com

Pozrite sa aj na naše recepty na buřtguláš v masovej aj vegánskej verzii! Toto sýte a veľmi chutné jedlo je možné upraviť v mnohých variantoch, či už doma alebo napríklad vonku nad ohňom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.