Vegánsky šalát s fazuľami, zeleninou a krémovou zálievkou

Vegánsky šalát s fazuľami, zeleninou a krémovou zálievkou

Vychutnajte si tento delikátny vegánsky šalát s dijonskými pečenými zemiakmi, bielymi fazuľami, palmovými srdiečkami, zelenými fazuľkami a najlepšou krémovou zálievkou všetkých čias!

Ingrediencie:

Na pečené zemiaky:

  • 4 šálky nakrájaných zemiakov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžičky provensálke korenia
  • 1 strúčik cesnaku, lisovaný
  • ¾ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia

Na šalát:

  • 1 hlava rímskeho šalátu, nasekaná
  • 1 šálka cherry paradajok, rozpolených
  • 1 šálka zelených fazuliek
  • ¾ šálky fazule cannellini, scedených a opláchnutých
  • ¾ šálky palmových srdiečok, nakrájaných na tenké plátky
  • ⅓ šálky čiernych olív, nakrájaných na polovice

Na dresing:

  • ⅓ šálky olivového oleja
  • 2 lyžice jemne nasekané šalotky
  • 2 lyžice šampanského octu (alebo bieleho vinného octu)
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • ½ lyžice tamari alebo sójovej omáčky
  • ½ lyžice bieleho alebo žltého misa
  • ½ čajovej lyžičky provensálskeho korenia
  • ¼ lyžičky soli
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190˚ C.
  2. Zmiešajte olivový olej, dijonskú horčicu, provensálske korenie, cesnak, soľ a korenie.
  3. Primiešajte do zmesi zemiaky a rovnomerne ich rozložte na plech.
  4. Pečte do zmäknutia a do miernej chrumkavosti – asi 30 – 35 minút.
  5. Medzitým v malom hrnci priveďte do varu vodu.
  6. Znížte plameň na minimum a potom na 2 minúty pridajte zelené fazuľky, kým nebudú jasne zelené a jemné.
  7. Okamžite preneste do misky naplnenej ľadovou vodou, aby sa prestali variť.
  8. Prešľahajte všetky ingrediencie na dresing.
  9. 2 lyžice dresingu vmiešajte do fazule cannellini.
  10. Keď sú zemiaky hotové, pred zostavením šalátu nechajte 10 minút vychladnúť.
  11. Všetko dobre premiešajte v dresingu a podávajte.
Šalát s dijonskými pečenými zemiakmi, bielymi fazuľami, palmovými srdiečkami, zelenými fazuľkami a krémovou zálievkou servírovaný na tácke s vidličkami.
www.crowdedkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.