Vychutnajte si tento delikátny vegánsky šalát s dijonskými pečenými zemiakmi, bielymi fazuľami, palmovými srdiečkami, zelenými fazuľkami a najlepšou krémovou zálievkou všetkých čias!
Ingrediencie:
Na pečené zemiaky:
- 4 šálky nakrájaných zemiakov
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžičky provensálke korenia
- 1 strúčik cesnaku, lisovaný
- ¾ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
Na šalát:
- 1 hlava rímskeho šalátu, nasekaná
- 1 šálka cherry paradajok, rozpolených
- 1 šálka zelených fazuliek
- ¾ šálky fazule cannellini, scedených a opláchnutých
- ¾ šálky palmových srdiečok, nakrájaných na tenké plátky
- ⅓ šálky čiernych olív, nakrájaných na polovice
Na dresing:
- ⅓ šálky olivového oleja
- 2 lyžice jemne nasekané šalotky
- 2 lyžice šampanského octu (alebo bieleho vinného octu)
- 1 lyžička dijonskej horčice
- ½ lyžice tamari alebo sójovej omáčky
- ½ lyžice bieleho alebo žltého misa
- ½ čajovej lyžičky provensálskeho korenia
- ¼ lyžičky soli
- mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 190˚ C.
- Zmiešajte olivový olej, dijonskú horčicu, provensálske korenie, cesnak, soľ a korenie.
- Primiešajte do zmesi zemiaky a rovnomerne ich rozložte na plech.
- Pečte do zmäknutia a do miernej chrumkavosti – asi 30 – 35 minút.
- Medzitým v malom hrnci priveďte do varu vodu.
- Znížte plameň na minimum a potom na 2 minúty pridajte zelené fazuľky, kým nebudú jasne zelené a jemné.
- Okamžite preneste do misky naplnenej ľadovou vodou, aby sa prestali variť.
- Prešľahajte všetky ingrediencie na dresing.
- 2 lyžice dresingu vmiešajte do fazule cannellini.
- Keď sú zemiaky hotové, pred zostavením šalátu nechajte 10 minút vychladnúť.
- Všetko dobre premiešajte v dresingu a podávajte.