Vegánsky šošovkový dhal

Vegánsky šošovkový dhal

Tento lákavo krémový pokrm je tým najlepším nápadom na výborný sobotný obed. Vôňa, ktorá sa bude lianuť celým vaším domovom, naláka všetkých stravníkov k stolu ešte skôr ako skončíte s varením.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice olivového oleja
  2. Cibuľu (nakrájanú na kocky)
  3. Lyžicu strúhaného zázvoru
  4. Lyžičku chilli
  5. 2 Kríkové paradajky (nakrájané nadrobno)
  6. Hrsť koriandra
  7. 2 lyžice karí
  8. Lyžička horčičného semienka
  9. 2 lyžičky rasce
  10. Lyžička mletej škorice
  11. Lyžička škorice
  12. 2 strúčiky cesnaku
  13. 700 ml zeleninového vývaru
  14. 250 ml kokosového mlieka
  15. 180 g červené šošovky
  16. Šťava z 1 citróna
  17. Štipka soli a korenia

Postup

  1. Na strednú teplotu si rozohrejeme veľký hrniec
  2. Pridáme do neho olivový olej, cibuľu, zázvor, chilli, paradajky a koriander
  3. Osolíme a okoreníme
  4. Zmes v hrnci miešame, kým nám cibuľa nezezlátne, čo je asi 5 minút
  5. Pridáme karí a horčičné semienka
  6. Keď začnú semienka praskať, pridáme zvyšok korenia a cesnak
  7. Zmes varíme, kým sa nerozvonia
  8. Pridáme šošovku, vývar a kokosové mlieko
  9. Keď začne zmes v hrnci bublať, znížime teplotu na minimum
  10. Takto necháme zmes prebublávať asi 20 minút, kým šošovka nie je krásne mäkká
  11. Dhal ochutnáme a podľa potreby dochutíme, napríklad soľou a citrónovou šťavou
Indický pokrm robený na vegánsky spôsob s tofu.
Zdroj: myhappymorning.fr

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.