Tento lákavo krémový pokrm je tým najlepším nápadom na výborný sobotný obed. Vôňa, ktorá sa bude lianuť celým vaším domovom, naláka všetkých stravníkov k stolu ešte skôr ako skončíte s varením.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- Cibuľu (nakrájanú na kocky)
- Lyžicu strúhaného zázvoru
- Lyžičku chilli
- 2 Kríkové paradajky (nakrájané nadrobno)
- Hrsť koriandra
- 2 lyžice karí
- Lyžička horčičného semienka
- 2 lyžičky rasce
- Lyžička mletej škorice
- Lyžička škorice
- 2 strúčiky cesnaku
- 700 ml zeleninového vývaru
- 250 ml kokosového mlieka
- 180 g červené šošovky
- Šťava z 1 citróna
- Štipka soli a korenia
Postup
- Na strednú teplotu si rozohrejeme veľký hrniec
- Pridáme do neho olivový olej, cibuľu, zázvor, chilli, paradajky a koriander
- Osolíme a okoreníme
- Zmes v hrnci miešame, kým nám cibuľa nezezlátne, čo je asi 5 minút
- Pridáme karí a horčičné semienka
- Keď začnú semienka praskať, pridáme zvyšok korenia a cesnak
- Zmes varíme, kým sa nerozvonia
- Pridáme šošovku, vývar a kokosové mlieko
- Keď začne zmes v hrnci bublať, znížime teplotu na minimum
- Takto necháme zmes prebublávať asi 20 minút, kým šošovka nie je krásne mäkká
- Dhal ochutnáme a podľa potreby dochutíme, napríklad soľou a citrónovou šťavou