Ako už stálo v nadpise, sľúbili sme recepty s mäsom aj bez. Vegetariánsky variant tu preto rozhodne nesmie chýbať. Bohatá chuť fazule, avokáda a koriandra vás presvedčí o tom, že mäso netreba.
Ingrediencie
- 2 tortilly na quesadilly
- 1 plechovka čiernych fazúľ, opláchnuté a scedené
- 1/2 avokáda, nakrájaného na kocky
- 1/4 šálky nasekaného koriandra
- 1/4 šálky strúhaného syra (napr. čedar, mozzarella)
- Olivový olej
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Zohrejte panvicu na strednom ohni. Pridajte trochu olivového oleja a jednu tortillu.
- Na tortillu rovnomerne rozložte čierne fazule, avokádo, koriander a syr.
- Preložte tortillu na polovicu a stlačte okraje, aby ste ju uzavreli.
- Opekáme 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nie je tortilla zlatohnedá a syr sa nerozpustí.
- Nakrájajte quesadilly na trojuholníky a podávajte teplé s obľúbenou omáčkou. (napr. guacamole alebo salsa)