Aby sme nezabudli na vegetariánske recepty, tie sa v pomalom hrnci dajú tiež tvoriť. Tu máme jeden z nich. Fazuľa nie je nutné vopred namáčať!
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky sušených fazule pinto
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 malá cibuľa
- 1 jalapeno paprička
- 1 a ½ lyžičky soli
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička sušeného oregana
- ⅛ až 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 3 hrnčeky vody
- 4 hrnčeky zeleninového vývaru
Postup:
- Na rozpálenom oleji si orestujte na kocky nakrájanú cibuľu, pridajte na kocky nakrájané jalapeno papričky a ½ lyžičky soli.
- Restujte 2 minúty, potom pridajte prelisovaný cesnak a restujete 30 sekúnd.
- Všetko dajte do pomalého hrnca, pridajte korenie, zvyšok soli, opláchnutú a prebratú fazuľu, vývar a vodu.
- Dajte variť na vysoký stupeň na 8-10 hodín.